marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Termocentrala Craiova II se poate închide

Termocentrala Craiova II este într-o situație delicată. Sunt șanse ca din cauza lipsei de cărbune, aceasta să nu mai poată funcționa. În mijlocul iernii, conducerea caută să încheie contracte pentru a achiziționa lignit. Totodată, termocentrala a pierdut 100 de salariați, în urma pensionărilor.

Sindicatul Termo Energia Craiova II a emis un comunicat, prin care și-a manifestat îngrijorarea față de situația actuală, considerând că autoritățile locale și Ministerul energiei nu-și dau interesul suficient.

În privința stocului de cărbune, realitatea este ca mai ajunge doar pentru câteva zile în condițiile actuale si doar dacă vremea se menține frumoasă. Iar acest lucru se poate observa ușor la fața locului, la Depozitul de combustibil al termocentralei. Din această cauză, săptămâna trecută, pentru a se face economie, s-a funcționat cu 4 mori în loc de 5 ,cu suplimentare de gaz metan, pentru a realiza puterea contractată. Iar acest lucru duce tot la pierderi financiare foarte mari, dat fiind prețul actual al gazelor naturale. În ceea ce privește viitorul apropiat, optimismul Conducerii si al bossului I Vilceanu este nejustificat…,, se va face un contract cu CEO pentru carbune”, ,, se va negocia un preț” …Acum! ? În mijlocul iernii ? Cand CEO are probleme atât de mari cu asigurarea necesarului pentru propriile termocentrale ? Părerea noastră este că, din diverse motive, am fost lăsați la voia sortii, sa ne sufocăm în propria neputință, fără niciun sprijin din partea Ministerului energiei și al autorităților locale, total neimplicate în rezolvarea acestei dificile probleme, de care depinde întreg municipiul Craiova”, au transmis sindicaliștii, conform gorjeanul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Comitetul de conducere al Sindicatului Termo Energia Craiova II este îngrijorat pentru viitorul apropiat al Termocentralei: „Arătăm îngrijorarea noastră profundă privind viitorul, chiar apropiat, al Craiovei ll, având în vedere cele expuse mai sus, fiind incredintati că suntem doar o etapă bifată – se pare,prima-, în tăvălugul ce urmează a veni peste tot ce înseamna ,,Productia de energie pe bază de carbune „, iar pentru faptul ca încă mai respiram,chiar dacă pe aparate, trebuie sa-i mulțumim, nu Guvernului României, ministrului Popescu, politicienilor sau OMV, ci conjuncturii . Ceva total impredictibil…”, se mai menționează în comunicat.

Politica