joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Un elicopter s-a prăbușit lângă o grădiniță din regiunea Kiev

UPDATE: Șaisprezece persoane, între care ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastyrsky, prim-adjunctul ministrului de interne Evgheni Yenin și secretarul de stat Iuri Lubkovici, precum și mai mulți copii au murit după ce un elicopter s-a prăbușit miercuri dimineață în apropierea unei grădinițe și a unor clădiri rezidențiale din orașul Brovarî din regiunea Kiev, conform Reuters și presei locale.

Ambii piloți ai elicopterului au murit și ei, potrivit presei ucrainene.

„În total, în prezent se știe că 16 persoane au murit”, a declarat șeful poliției naționale, Igor Klimenko. Printre morți se numără mai mulți oficiali de rang înalt ai Ministerului de Interne, inclusiv ministrul de Interne Denis Monastirski, a precizat el, citat de agenția AFP.

Policlinica Buna Vestire Craiova
Foto: Facebook/Radio Europa Liberă Moldova

Până la această oră, nu există informații oficiale din partea Ucrainei privind cauzele accidentului și nici vreo reacție a Rusiei, care a invadat Ucraina în 24 februarie 2022.

Se pare că elicopterul aparținea serviciilor de stat de urgență ale Ucrainei. Multe dintre detaliile incidentului rămân însă neconfirmate în acest moment.

Foto: Facebook/Radio Europa Liberă Moldova

Printre persoanele care și-au pierdut viața s-ar afla și doi copii, în timp ce 10 au fost răniți. În total, 22 de persoane au fost spitalizate, conform The Guardian, care citează presa locală.

Foto: Facebook/Radio Europa Liberă Moldova

Un elicopter s-a prăbușit miercuri dimineață lângă o grădiniță și o clădire rezidențială din orașul ucrainean Brovary din regiunea Kiev, potrivit Oleksiy Kuleba, șeful administrației militare regionale Kiev.

”În orașul Brovarî, un elicopter a căzut în apropierea unei grădinițe și a unei clădiri rezidențiale. În momentul tragediei, în grădiniță se aflau copii și angajați ai instituției. În acest moment, toată lumea a fost evacuată. Există victime. Ambulanțe, poliție și pompieri intervin la locul accidentului”, a scris oficialul ucrainean pe Telegram.

Un purtător de cuvânt al poliției din regiunea Kiev a declarat pentru agenția Unian că ”există deja informații despre 5 morți, este posibil ca decesele preliminare să fie în rândul copiilor”, scrie libertatea.ro

Imaginile video distribuite pe rețelele sociale arată o clădire în flăcări, iar mai mulți oameni pot fi auziți țipând.

Radiodifuzorul de stat Suspilne a scris pe Telegram: „Preliminar, se știe despre cinci persoane rănite, există și morți din cauza căderii unui elicopter în Brovarî”.

De asemenea, Ukrainskaia Pravda, care citează oficiali ucraineni, anunță că cel puțin cinci persoane au murit în urma incidentului.




Politica