miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Minivacanţa de 1 Decembrie vine cu vreme caldă

Vremea va fi în general mai caldă în minivacanţa de 1 Decembrie, cu temperaturi care vor ajunge la 13-14 grade în partea de sud-est.

„(…) Sper să putem să ne bucurăm de această minivacanţă, indiferent dacă plouă sau la munte ninge. Până la urmă, vremea ţine cu noi, în sensul că trebuie să luăm şi partea bună a lucrurilor, că a plouat în această perioadă. Vorbeam de un an agricol anterior excesiv de secetos. Încă avem zone în ţară, în partea de sud-est a ţării, unde seceta pedologică este una extremă”, a afirmat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, citată de Agerpres.

Conform specialistei ANM, până la acest moment, anul 2022 se clasează în topul celor mai călduroşi cinci ani din istoria măsurătorilor meteorologice din România, cu o temperatură medie de 11,4 grade Celsius.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că bugetarii vor avea 5 zile libere, începând de miercuri, 30 noiembrie, și până în 5 decembrie, după ce Guvernul a decis să fie liberă și ziua de vineri, 2 decembrie, fiindcă pică între zilele de sărbători legale și weekend.

Românii au, în acest an, 15 zile libere legale, conform Codului Muncii, dar nouă au picat în timpul săptămânii, faţă de şapte în 2021 şi 11 în 2020.

Ce zile libere legale au rămas în 2022

  • 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – miercuri;
  • 1 decembrie (Ziua Naţională a României) – joi;
  • 2 decembrie – vineri;
  • 26 decembrie (a doua zi de Crăciun) – luni.

Foto: pixabay

Politica