sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Mehedinți. Un chinez a călcat pe bec în vama PF1

Un cetățean chinez a încercat să intre în România, venind din Serbia, prin vama Porțile de Fier I, județul Mehedinți dar i s-a interzis acest lucru, deoarece nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României.

În data de 15.11.2022, ora 15.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Porțile de Fier I, județul Mehedinți, s-a prezentat pentru controlul de frontieră, la volanul unui autoturism înmatriculat în Serbia, un cetățean chinez. La controlul de frontieră bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de către autoritățile din China.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere internațional,  documentul prezentat la controlul de frontieră neacordând dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca urmare a celor constatate, bărbatului nu i s-a permis continuarea călătoriei la volanul autoturismului, iar polițiștii de frontieră au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce pe teritoriul României.

La finalizare cercetărilor vor fi luate măsurile legale ce se impun.

În Serbia locuiesc foarte mulți chinezi, după ce o companie din China a preluat Exploatarea Minieră de cupru și aur de la Bor.

”Poliția de Frontieră amintește tuturor faptul că persoanele, cetățeni din statele care nu au semnat Convenția Internațională  privind circulația rutieră, încheiată la Viena în 1968, trebuie să posede permis de conducere internațional pentru a putea circula pe teritoriul României” a anunțat Poliția de Frontieră Mehedinți.

spot_img
spot_img

Politica