sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Traiectoria rachetei care a ucis doi oameni, furnizată Poloniei de NATO

Un avion NATO care zbura marți deasupra spațiului aerian polonez ar fi urmărit racheta care a aterizat pe teritoriul Poloniei, ucigând două persoane, a declarat marți un oficial militar al alianței pentru CNN, transmite The Guardian.

„Informațiile cu urmele radar ale rachetei au fost furnizate NATO și Poloniei”, a declarat oficialul militar al NATO.

Avionul care zbura marți deasupra Poloniei monitoriza evenimentele din Ucraina, potrivit televiziunii americane. Avioanele NATO au efectuat o supraveghere cu regularitate în jurul Ucrainei de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oficialul NATO nu a precizat cine a lansat racheta care a fost urmărită aterizând în Polonia și nici de unde a fost lansată.

NATO a convenit miercuri să sprijine ancheta iniţiată de Polonia cu privire la racheta de fabricaţie presupus rusească, care a lovit teritoriul său, notează Agerpres.

Cu toate acestea, preşedintele american Joe Biden a afirmat miercuri că este ”puţin probabil” ca racheta să fi fost lansată din Rusia.

”Există o mulţime de informaţii care contrazic asta.Nu vreau să mă pronunţ până când nu vom investiga pe deplin, dar este puţin probabil, din cauza traiectoriei, să fi fost lansată din Rusia”, a declarat Biden din Bali, unde participă la summitul G20.

La rândul său, Rusia a declarat marţi că nu a efectuat atacuri împotriva unor ţinte din apropierea localităţii poloneze Przewodow, unde a căzut racheta, calificând drept o ”provocare deliberată” afirmaţiile media şi oficialilor polonezi cu privire la presupusa cădere a unor fragmente de rachetă ruseşti la graniţa dintre Ucraina şi Polonia.

”Nu au fost efectuate atacuri împotriva unor obiective din apropierea frontierei de stat între Ucraina şi Polonia cu mijloace de distrugere ruseşti”, a precizat Ministerul rus al Apărării într-o scurtă declaraţie.

Politica