sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Studentul care a gândit Basecamp-ul din Parcul Tineretului

Sâmbătă, la orele prânzului a fost inaugurat în Parcul Tineretului proiectul Basecamp, o zonă de aventură realizată de studenți ai Universității din Craiova, în colaborare cu autoritățile locale dar și cu militari ai bazei NATO Deveselu.
Basecamp este un proiect prin prisma căruia au fost dezvoltate trasee cu obstacole pentru petrecerea timpului liber pentru locuitorii municipiului Craiova, dar și pentru turiști. În cadrul zonei de aventură din Parcul Tineretului, sunt organizate ateliere de supraviețuire în natură, competiții sportive cu scop caritabil, dar și grupe de fitness în aer liber. În prezent, în cadrul proiectului s-au dezvoltat două trasee cu obstacole (unul la sol și unul la înălțime) cu grade diferite de dificultate. La cel de-al doilea s-a lucrat sub îndrumarea militarilor americani de la Deveselu.
Unul dintre studenții implicați este Ovidiu Fudulache, chiar inițiator al proiectului. Tânărul a explicat de unde -i-a venit această idee și ce fel de trasee s-au construit în zona din parcul craiovean.
„Proiectul a plecat din perioada pandemică, atunci când multă lume nu avea unde să desfășoare activități fizice decât în parcuri. Ne-am gândit că alături de parteneri putem să creștem oportunitățile. Traseul la înălțime este unul de divertizment, iar cel cu specific militar este o luptă cu sine, de autodepășire”, a spus Ovidiu Fudulache.
Militarii români și americani de la baza Deveslu au fost și ei implicați în proiect. Aceștia au ajutat studenții la crearea unui traseu la sol, cu grad de dificultate destul de ridicat. Traseul este conceput după cele ale soldaților americani, iar comandantul bazei de la Deveselu, Marius Chiriță a ținut să mulțumească părților implicae în proiect, pentru reușită.
„Din partea militaror vreau să subliniez și eu parteneriatul. Noi, la Deveselu suntem o echipă și văd că echipa se lărgește cu partea socială, educațională. Deviza noastră este o echipă, o luptă. Vreo s-o ducem înainte și să o consolidăm. Vreau să felicit Universitatea din Craiova pentru inițiativele pe care le-au avut și pentru impactul social și bunăstarea orașului și a comunității”, a spus comandantul Marius Chiriță.
La eveniment au fost prezenți și edilul orașului, Olguța Vasilescu și rectorul Universității din Craiova, Cezar Spînu, dar și reprezentanți ai armatei americane, precum Tonrey Ford, comandatul Naval Suport Facility Deveselu.

spot_img
spot_img

Politica