sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mesaj cutremurător către Moș Crăciun de la o copilă de 13 ani: „Dacă poți, fă-o pe mama să mă sune, măcar atât!”

Aida, o fetiță de doar 13 ani, rămasă în grija bunicii după ce mama ei a plecat în străinătate, i-a scris lui Moș Crăciun o scrisoare de-a dreptul sfâșietoare. Doar că, spre deosebire de alți copii, ea nu a cerut dulciuri sau cadouri, ci doar zile multe pentru bunica sa, pentru a o vedea crescând mare și să fie mândră de ea. 

Copila avea doar 7 ani când mama ei a plecat în străinătate. De atunci, mama a mai ținut un timp legătura cu micuța și cu bunica acesteia, dar după aceea relația lor s-a răcit și de atunci nu au mai avut nicio veste de la ea. Știe doar că mai are o surioară, dar nu o cunoaște.

Acum, Aida îi este recunoscătoare bunicii care a crescut-o și pe care o iubește ca pe o mamă și vrea să fie sănătoasă ca să o poată vedea mare și îndeplinindu-și visul de a deveni avocată. Iar moșului îi mai cere un singur lucru: „Vreau să te rog doar să îi faci să înțeleagă pe toți părinții din lumea asta că un copil are nevoie de iubirea lor“.

Policlinica Buna Vestire Craiova
Foto: Facebook/Nicoleta Ionita
Foto: Facebook/Nicoleta Ionita
Foto: Facebook/Nicoleta Ionita

Scrisoarea fetiței către Moș Crăciun

„Dragă Moș Crăciun

Numele meu este Aida. 

Am 13 ani și la vârsta mea nu ar mai trebui să cred în Moș Crăciun. Nici eu nu știu dacă cred în bătrânelul simpatic cu barbă albă su doar în magi pe care el o transmite.

Nu îți cer nimic, ceea ce eu îmi doresc, nimeni nu îmi poate da.

Să îți spun despre mine: Sunt crescută de mamaia de la vârsta de șapte ani.

Mama a plecat la muncă în străinătate. Un an a ținut legătura cu noi, apoi din ce în ce mai rar.

Am aflat că mai am o surioară, dar nu am văzut-o niciodată. Învăț foarte bine și vreau să devin avocat și să lupt pentru drepturile copiilor ca mine. Mamaia îmi oferă toată dragostea ei, nu îmi trebuie nimic mai mult.

Mi-a spus că mă cheamă Aida pentru că Mamei îi plăcea opera.

Vezi de ce nu îți cer nimic? Pentru că pe mama nu o poți face să mă iubească…

Totuși îți cer ceva: zile multe pentru mamaia. Să o pot face mândră de mine.

Nu îți las nicio adresă pentru că ce îmi doresc eu nu poate veni într-un pachet.

Vreau să te rog doar să îi faci să înțeleagă pe toți părinții din lumea asta că un copil are nevoie de iubirea lor.

Și eu am nevoie, dar mamaia îmi dă destulă iubire, poate mai multă decât mi-ar fi dat mama… și eu totuși am nevoie de iubirea ei. 

Despre tata nu știu nimic, nici mamaia nu știe.

Dragă Moșule, dacă poți, fă-o pe mama să mă sune, măcar atât.

Mulțumesc,

Aida“

Scrisoarea sfâșietoare a micuței Aida către Moș Crăciun nu a rămas fără răspuns, ajungând la Nicoleta I., președinta Asociației Givie and Help. Prin intermediul aceste fundații, oameni cu suflet mare au aflat de drama prin care trece copila și au depus în contul asociației o sumă de bani pentru ca măcar aceste sărbători să nu mai fie la fel de triste, iar Aida și bunica ei să facă față cheltuielilor din această iarnă, dar și un telefon, unde mama fetei să poată să o sune, dacă dorește, potrivit știridiaspora.ro.

Politica