sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

S-a scumpit mâncarea

Produsele alimentare s-au scumpit în luna aprilie, după cum a anunțat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Indicele global al preţurilor produselor alimentare a crescut şi în luna aprilie, pentru a doua lună consecutiv, ca urmare a majorării preţurilor la carne, uleiuri vegetale şi cereale, care au contracarat scăderile de preţuri la zahăr şi produse lactate, conform economica.net care citează Reuters.

Conform sursei citate, FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din: cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit raportării pe aprilie, indicele global al prețurilor produselor alimentare s-a situat la o medie de 119,1 puncte, în creştere cu 0,3% faţă de nivelul de 118,8 puncte înregistrat în luna martie. Totuşi, valoarea din luna aprilie 2024 este mai mică cu 9,6% comparativ cu valoarea înregistrată în luna aprilie a anului trecut.

Creșterea a venit în urma, în primul rând, în urma majorării prețurilor la carnea de pasăre, vită și oaie. Conform sursei citate, scumpirile au fost cauzate de cererea slabă în Europa Occidentală și China.

Creșteri de prețuri s-au înregistrat și a cereale și uleiuri vegetale. S-a înregistrat, însă, în aprilie o scădere cu 4,4%, față de martie, a prețurilor la zahăr.

spot_img
spot_img

Politica