sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Dolj. Beți, drogați și fără permis de conducere la volan

Trei olteni au fost prinși pe picior greșit de polițiști

Un tânără de 18 ani, din comuna Moțăței, este cercetat de polițiști pentru conducere fără permis.

„La data de 01 noiembrie a.c., ora 13.00, polițiștii Secției nr.9 Poliție Rurală Cetate au depistat o tânără de 18 ani, din comuna Moțăței, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 561 A, în comuna Moțăței.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit că tânăra nu posedă permis de conducere. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, potrivit IPJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un alt doljean a fost depistat în timp ce conducea un autoturism cu o alcolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Tot în cursul zilei de 01 noiembrie, ora 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Craiova au depistat un bărbat de 66 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Prelungirea Bechetului, din localitate.

Întrucât acesta prezenta halenă alcoolică a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, potrivit sursei citate.

Surprizele nu se opresc aici. Un alt tânăr a fost depistat în timp ce conducea un autoturism sub efectul substanțelor psihoactive.

„În noaptea de 01 noiembrie a.c., ora 00.15, în cadrul unei acțiuni Blitz, polițiști ai Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr de 19 ani, din comuna Bratovoiești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea București, din localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța cannabis. De asemenea, în autoturism a fost legitimat și un tânăr de 20 de ani, din municipiul Băilești, iar cu ocazia controlului corporal efectuat efectuat asupra sa a fost găsită o țigaretă confecționată artizanal, cu miros înțepător, care a fost ridicată pentru cercetări.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și deținere de droguri de risc pentru consum propriu”, a mai transmis sursa citată.

spot_img
spot_img

Politica