sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Croitoru, debut perfect la FC Argeș. Mititelu continuă să caute antrenor

Marius Croitoru a fost cel mai criticat antrenor din Liga 1, în ultimele două săptămâni. După ce și-a dat demisia de la FCU Craiova, Adrian Mititelu l-a făcut praf pe tehnician, de fiecare dată când a avut ocazia. Totul a plecat de la faptul că galeria i-a scandat numele lui Croitoru, lucru greu de suportat pentru patronul alb-albaștrilor, care l-a învinovățit pe antrenor pentru rezultatele slabe ale echipei.

Acum, Adrian Mititelu caută un nou antrenor. El spune că nu va aduce pe oricine, dar nici nu va permite cuiva să pună cine știe ce condiții. Primele negocieri mai serioase vor fi cu Zenga, urmând ca finanțatorul trupei din Bănie să caute și alte opțiuni.

Patronul va avea o discuție cu el săptămâna viitoare, vom vedea dacă se înțeleg sau nu se înțeleg. Zenga e un antrenor cu mare experiență, a fost un mare fotbalist. Are și el o perioadă de inactivitate, dar experiența sa poate să ne ajute, poate e o soluție bună. Zenga e un nume, a confirmat în România și în anumite locuri afară, cunoaște campionatul României. Poate, fiind străin, se poate detașa de problemele curente ale fotbalului românesc și ale clubului. Avem mai mulți străini decât români în lot, poate că un antrenor de acest tip i-ar ajuta mai mult. Nu se știe sigur dacă va veni, doar va fi o discuție”, a spus Marcel Pușcaș, la Digi Sport Matinal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Massimo Pedrazzini a dezvăluit că prima întrebare pe care Walter Zenga i-a pus-o când au discutat despre FCU a fost despre existența unei baze de pregătire proprii, iar răspunsul a fost afirmativ.

El vrea să revină în circuit. Are foame mare să antreneze din nou. M-a întrebat dacă FCU are bază proprie, i-am zis că da. Conta foarte mult. A fost o discuție amicală, nu de genul ‘vreau să știu, mă duc acolo’!”, a spus Massimo Pedrazzini, la Digi Sport Matinal. Walter Zenga a antrenat în fotbalul românesc la FC Național, 2002 – 2003, FCSB, 2004 – 2005, și Dinamo, august – noiembrie 2007.

Totodată, Mititelu a anunțat că se poate despărți de Dan Vasilică, preparatorul fizic pe care îl apreciază atât de mult, dar cu care antrenorii cu nume refuză să lucreze, așa cum a fost și cazul lui Marius Șumudică. Patronul de la FCU susține că suporterii vor regreta plecarea lui Vasilică.

Vasilică mai are câteva luni de contract și nu știu dacă mai pot să-l țin, pentru că are foarte multe oferte. Vor vedea suporterii cine e Vasilică peste câteva luni, când va lucra la alt club. Sunt convins că atunci când va rămâne liber, va primi oferte foarte, foarte mari, pentru că e cel mai bun meseriaș din domeniu. Pe el îl judecă Peluza Sud, ‘Gogoașă’ (n.r. liderul galeriei) îi analizează munca și îl etichetează. În schimb, Marius Croitoru era zeu pentru ei. Sunt consternat de jignirile aduse lui Dan Vasilică”, a spus Adrian Mititelu.

Între timp, Marius Croitoru a debutat cu victorie la FC Argeș și spune că are două poțiuni pa Pitești: să lupte pentru play-off sau pentru evitarea retrogradării, ținând cont de faptul că este în desfășurare un campionat foarte strâns.

Ca rezultat, e debutul perfect, dar e clar au fost probleme mari, nu sunt de acord cu atitudinea unor jucători. Voi avea timp să remediez acest lucru. Le-am explicat clar după meci. Unii, dacă vor continua cu aceeași atitudine, nu vor mai avea același drum cu noi. N-am de ce să fiu euforic, e o victorie, felicitări băieților pentru victorie. N-am avut timp foarte mult. Pe viitor, cu un astfel de joc nu putem emite pretenții foarte mari. Și la Craiova am avut parte de susținere, dar lucrurile n-au mers. Beneficiez de susținere, vedem ce se va întâmpla până în iarnă. Ce obiectiv să-ți propui? Evitarea retrogradării? Suntem 14 echipe la play-off și două la retrogradare. Nu ai alte variante, ori play-off, ori evitarea retrogradării. Dacă ai câștigat două meciuri, ești aproape de play-off, dacă pierzi două meciuri, ești aproape de retrogradare. Performanța de anul trecut te obligă, dacă ajungi în play-off, e normal ca și anul următor să-ți propui același lucru”, a spus Marius Croitoru după meci.

În acest moment, după 16 etape disputate, FCU Craiova ocupă locul 13 în clasament, cu 16 puncte acumulate, în timp ce FC Argeș este pe poziția a opta, cu 20 de puncte, sperând la play-off.

Foto: Captură Digi Sport

Politica