luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum plănuiește Primăria Craiova să înfrunte prima zăpadă

Programul comun de acțiune pentru deszăpezirea, prevenirea şi combaterea poleiului în municipiul Craiova, pentru sezonul de iarna 2022-2023, va sta joi pe masa consilierilor locali din Bănie.

Autoritățile locale vor să ia măsurile de organizare a intervenţiilor pe timp de iarnă, care constau în: stabilirea nivelurilor de prioritate de intervenţie pe străzile din cadrul localităţii şi dotarea necesară deszăpezirii pe timp de iarnă; organizarea unităţilor operative de acţiune; întocmirea programului de pregătire și acţiune operativă în timpul iernii.

La nivelul unităţilor administrativ-teritoriale se va întocmi anual, până la data de 1 noiembrie , programul de pregătire şi acţiune operativă în timpul iernii care va cuprinde cel puţin: centralizatorul materialelor antiderapante, al carburanţilor şi lubrifianţilor; centralizatorul utilajelor şi mijloacelor de deszăpezire, combatere polei şi încărcare a zăpezii; lista străzilor şi a tronsoanelor de străzi pe care se va acţiona; lista străzilor şi a tronsoanelor de străzi pe care se va acţiona cu prioritate; lista străzilor pe care se află obiectivele sociale (creşe, grădiniţe, cămine de bătrâni, staţii de salvare, spitale, unităţi de învăţământ); lista mijloacelor de comunicare; lista persoanelor responsabile de îndeplinirea programului, cu adresa şi numérele de telefon de la serviciu şi de acasa; lista mobilierului stradal, cu precizarea localizării capacelor căminelor de canalizare şi a gurilor de scurgere; lista staţiilor şi refugiilor de transport în comun; lista locaţiilor de depozitare a zăpezii; dispunerea spaţiilor pentru adunarea şi odihna personalului”, se specifică în referatul de aprobare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru activitatea de deszăpezire în iarna 2022-2023 se vor utiliza următoarele materiale antiderapante: sare industriala, nisip, clorura de calciu, clorura de magneziu. Pentru ușurarea activității, materialul antiderapant va fi depozitat și în cinci rampe de încărcare intermediare.

Deoarece S.C. Salubritate Craiova S.R. L. nu dispune în parcul propriu de toate utilajele necesare desfășurării activității de deszăpezire, s-a demarat procedura de închiriere de utilaje specifice de la alți agenți economici prin licitație publică, pentru cele 8 loturi. De asemenea, există un contract până la sfârșitul anului 2022 pentru furnizarea de materiale antiderapante.

Politica