vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În apărarea lui Rotaru: „A procedat corect!”

Dacă majoritatea vocilor îl acuză pe Rotaru după scandalul sexual Mangia – Popa, iată că există și voci care se poziționează de partea patronului de la CSU Craiova.

Scandalul sexual Mangia – Popa, care a șifonat vizibil imaginea CSU Craiova, în special după dezvăluirile mamei fostului jucător angajat de Mihai Rotaru, ține capul de afiș al acestei săptămâni. Inclusiv suporterii echipei, prin comentariile lăsate pe pagina de facebook a clubului din Bănie, dezavuează modul în care patronul a gestionat situația, însă există, totodată și voci care susțin acțiunile lui Mihai Rotaru, omul numărul unu din clubul oltean.

Jurnalistul Marius Mitran, la ProSport Live a sărit în apărarea lui Rotaru: „E vorba despre un club mare, cu o imagine extraordinară. Eu cred că Mihai Rotaru a procedat foarte corect că a grăbit acea despărțire și fără a avea niște dovezi. Cei din club nu cred că știau, cred că acest lucru îl știau doar Mihai Rotaru și Mangia. Și comunicatul care a venit acum arată acest lucru, pentru că mi se pare un comunicat foarte corect din punctul de vedere al explicației relației și despărțirii de un antrenor valoros. Vorbim totuși despre un lucru paradoxal, pentru că dacă ești pe ultimul loc nu mai ai ce să explici, e vorba de calitate și rezultate, dar ideea de a ține clubul departe de astfel de întâmplări, eu cred povestea a rămas doar la primii oameni care au aflat. Nu cred că nu au avut o dovadă (n.r. – să-l dea afară pe Mangia). Mihai Rotaru a ascultat ambele părți și a trebuit să ia o decizie, dar mai mult ca sigur nu a avut alte dovezi. Cred că a procedat corect!”
Clubul oltean și-a susținut punctul de vedere într-un comunicat, în care dă de înțeles că nu a avut dovezi concrete împotriva lui Mangia, dar cu toate acestea a decis să-l dea afară: „Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la un posibil comportament reprobabil al antrenorului Devis Mangia, suntem în măsură să facem următoarele declaraţii publice:
La vremea respectivă, a existat o sesizare făcută de către familia unui jucător şi, aşa cum era firesc, clubul nostru a declanşat o anchetă internă, în baza căreia să putem lua o decizie corectă. În urma cercetărilor, aspectele sesizate nu s-au confirmat, existând mai multe elemente care au conturat, mai degrabă, o situaţie diferită. Singurele dovezi erau afirmaţiile familiei, care nu s-au coroborat cu nicio altă mărturie sau probă fizică.
Menţionăm că, la vremea respectivă, membrii familiei ne-au expus o versiune mult mai puţin detaliată a celor ce s-au întâmplat, multe dintre amănuntele dezvăluite astăzi lipsind din narativul domniilor lor sau fiind contrare celor afirmate atunci.
În ciuda acestor aspecte, pentru a proteja clubul, jucătorul şi celelalte persoane implicate, am preferat să încheiem pe cale amiabilă contractul cu antrenorul Devis Mangia în perioada imediat următoare. Apreciem că, tot din dorinţa de a-şi proteja copilul, aşa cum am făcut şi noi, membrii familiei au păstrat tăcerea asupra acestor presupuse acte reprobabile timp de trei ani.
Clubul nostru asigură opinia publică de faptul că nu tolerăm nicio astfel de conduită, care se abate de la regulile admise de societate, a unuia dintre angajaţii noştri”.
Între timp, Devis Mangia, acuzat și în Malta de doi jucători ai naționalei de comportament sexual nepotrivit, a părăsit insula, dar a comunicat prin intermediul avocatului său că acuzațiile sunt nefondate.
„În legătură cu știrea apărută în presa din Malta, este de datoria mea să specific faptul că nu am avut niciodată, nici acum, nici în trecut, o conduită care să afecteze integritatea personală sau sexuală a unei persoane, cu atât mai puțin a unui jucător sau membru al Federației. Acestea sunt știri false și nefondate, care îmi dăunează grav demnitatea și reputația profesională. În ciuda celor scrise, acest tip de comportament nici măcar nu a fost motivul deciziei Federației. Dacă vor mai fi publicate informații de acest tip, îmi rezerv dreptul să mă adresez instanțelor pentru defăimare. Orice viitoare comunicare va fi făcută după un acord cu Federația din Malta, respectând contractul existent”, se arată în comunicat.
Federația Malteză i-a suspendat contractul antrenorului, după dezvăluirile din presa malteză.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica