Mehedinți. S-a deschis anul universitar 2022 – 2023, la Drobeta Turnu-Severin

Anul Academic 2022-2023 a fost deschis, astăzi, la Centrul Universitar Drobeta Turnu-Severin în prezența Rectorului Universității din Craiova, Prof.univ.dr. Cezar Ionuț Spînu, și a membrilor conducerii instituției.

Din totalul de 7.038 de studenți noi ai UCV, la nivelurile licență, masterat și doctorat, un număr de 687 de tineri și-au început parcursul universtar la Centrul Universitar Drobeta Turnu Severin, la programele Facultăților de Litere, Economie și Administrarea Afacerilor, Mecanică, Drept și Educația Fizică și Sport.

Studenții Centrului Universitar Drobeta Turnu-Severin beneficiază, începând din acest an, de 7 săli complet reabilitate și de un ultraperformant simulator de navigație pe ape interioare NTPRO 5000.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La festivitatea de deschidere a participat și președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, dar și prefectul județului Mehedinți, Alin Isuf și primarul municipiului Drobeta Turnu Severin Marius Screciu.

”Sunt legat sufletește de Universitatea din Craiova, întrucât, cu ani în urmă, am urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității, iar meseria pentru care m-am pregătit mi-a adus numeroase satisfacții profesionale. Faptul că la Drobeta Turnu Severin avem acest Centru, este o dovadă a interesului conducerii Universității din Craiova pentru dezvoltarea învățământul universitar din Regiunea Olteniei.

Sunt deja generații de absolvenți ai Centrului Universitar din Drobeta Turnu Severin care desfășoară activitatea profesională pentru care s-au pregătit aici și mulți dintre ei se află în funcții cheie în mediul de afaceri și administrația din Mehedinți, ceea ce înseamnă că unitatea răspunde tuturor exigențelor educaționale la acest nivel.

Am traversat o perioadă pandemică dificilă pentru sistemul de învățământ, în sensul că orele de curs s-au desfășurat în mediul on line și mă bucur că acum s-a trecut la prezența fizică. Consider că interacțiunea față în față dă rezultate mult mai bune și obligă studenții la o conduită ce are un puternic impact educativ pentru viitorul lor. Deși am crede că educația de bază se face în școala gimnazială și liceu, facultatea definitivează procesul educațional, nu doar la nivel de cunoștințe în domeniul ales, ci și la nivel social.

Cadrelor didactice din cadrul Centrului Universitar Drobeta Turnu Severin, personalului auxiliar și studenților le doresc mult succes în noul an, multă sănătate și putere de muncă”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Populare

Recomandări

VIDEO. Tânăr doljean, prins de Poliție după ce a profitat de două fete

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din...

Polițiști alertați degeaba la Şimnicu de Sus. Și-a prins fata cu un băiat

Poliţişti din cadrul Secţiei nr.1 Poliţie Rurală Melineşti au...

Video/Accident cu victime în Severin

Accident în Drobeta Turnu Severin. Doi oameni au ajuns...