S-au modificat regulile spovedaniei! Orice gest familiar trebuie evitat

 O serie de propuneri ale Comisiei pastorale, monahale şi sociale privind spovedania şi duhovnicia au fost aprobate joi în şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Astfel, spovedania „nu poate fi condiţionată de vreun interes material sau de altă natură”, „trebuie să se săvârșească în lăcașul de cult, sau în mod excepțional, într-un spaţiu deschis şi vizibil, adiacent bisericii”, se arată în comunicatul Biroului de presă al Patriarhiei Române.

Potrivit noilor reguli, preoții trebuie „să evite orice gest sau cuvânt interpretabile ca familiaritate nepotrivită cu penitentul (glume inadecvate sau gesturi indecente)”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noile reguli vin în contextul scandalului iscat după ce preotul Visarion Alexa este acuzat că agresat sexual o femeie, informează digi24.ro

Tribunalul Bucureşti a respins, luni, cererea procurorilor de arestare preventivă a preotului, el urmând să stea sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Visarion Alexa a fost reţinut de poliţişti în urmă cu o săptămână pentru agresiune sexuală, fiind dus apoi la Judecătoria Sectorului 6 cu propunere de arestare preventivă. Un magistrat a dispus atunci eliberarea sa şi plasarea sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, cu mai multe interdicţii. Preotul a făcut contestaţie la tribunal, la fel au procedat şi procurorii, care doreau să fie arestat preventiv, însă ambele contestaţii au fost respinse luni de Tribunalul Bucureşti.

Populare

Recomandări

VIDEO. Tânăr doljean, prins de Poliție după ce a profitat de două fete

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din...

„Oltenia Eroică”, lansare la „Aman”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a găzduit lansarea...

Mititelu nu îl mai vinde pe Bauza: „Nu poate să plece”

Adrian Mititelu nu vrea să mai vândă niciun jucător....

Video/Accident cu victime în Severin

Accident în Drobeta Turnu Severin. Doi oameni au ajuns...