„Pâine Soare, simbol al Libertății Macedoniei de Nord”

Pâini aburinde, simple, cu brânză, ori pui, coapte în țăst, după rețete vechi macedonene. Un deliciu culinar cu care s-au delectat, vineri, membrii Asociației Macedonenilor din România (AMR) Dolj.

Gospodinele de etnie macedoneană s-au întrecut la concursul având drept tematică ”Pâinea Soare, simbol al Libertății Macedoniei de Nord”.
„Cele patru țesturi de copt au ars ore în șir pentru coacerea pâinii în mod traditițonal.
Aluatul frumos crescut a fost așezat de participantele la concurs pe frunze de nuc, uns apoi cu roșii zdrobite. Turtă cu pui, turtă cu brânză, turte unse cu roșii și coapte pe frunze de nuci atunci rupte din copac, azmă (pâine nedospită), lângă care, oala de lut cu fasole și ciorbă de raci au fost delicatesele serii. Deasupra aluatului crescut, membrele AMR au împletit fâșii din aluat în forma soarelui, simbolul libertății Macedoniei. Nu a lipsit nici desertul, pe masa frumos întinsă cu produse tradiționale, fiind așezate plăcinte cu brânză sau mere.
A fost o seară frumoasă, o seară tradițională în care membrii AMR s-au putut bucura alături de invitați, dar și de deputatul Ionel Stancu”, au precizat reprezentanții AMR Dolj.
Toate gospodinele înscrise la concurs au fost premiate cu șorțuri personalizate de master chef cu sigla AMR și numele acestora.

Populare

Recomandări

Fermierii vor sprijin de la stat

Mehedințenii au cerut sprijin de la stat pentru aproape...

USR și PMP negociază o alianță de dreapta ca alternativă la coaliția PSD-PNL

Liderii USR și PMP, Cătălin Drulă și Eugen Tomac,...

Trafic cu insecticid furat din Italia. Cinci persoane, depistate în flagrant delict

Cinci persoane bănuite de trafic de substanţe toxice au...

Shannen Doherty, diagnostic devastator! Cancerul a ajuns la creier

Shannen Doherty, celebra actriță din serialul „Beverly Hills 90210”,...