„Pâine Soare, simbol al Libertății Macedoniei de Nord”

Pâini aburinde, simple, cu brânză, ori pui, coapte în țăst, după rețete vechi macedonene. Un deliciu culinar cu care s-au delectat, vineri, membrii Asociației Macedonenilor din România (AMR) Dolj.

Gospodinele de etnie macedoneană s-au întrecut la concursul având drept tematică ”Pâinea Soare, simbol al Libertății Macedoniei de Nord”.
„Cele patru țesturi de copt au ars ore în șir pentru coacerea pâinii în mod traditițonal.
Aluatul frumos crescut a fost așezat de participantele la concurs pe frunze de nuc, uns apoi cu roșii zdrobite. Turtă cu pui, turtă cu brânză, turte unse cu roșii și coapte pe frunze de nuci atunci rupte din copac, azmă (pâine nedospită), lângă care, oala de lut cu fasole și ciorbă de raci au fost delicatesele serii. Deasupra aluatului crescut, membrele AMR au împletit fâșii din aluat în forma soarelui, simbolul libertății Macedoniei. Nu a lipsit nici desertul, pe masa frumos întinsă cu produse tradiționale, fiind așezate plăcinte cu brânză sau mere.
A fost o seară frumoasă, o seară tradițională în care membrii AMR s-au putut bucura alături de invitați, dar și de deputatul Ionel Stancu”, au precizat reprezentanții AMR Dolj.
Toate gospodinele înscrise la concurs au fost premiate cu șorțuri personalizate de master chef cu sigla AMR și numele acestora.

Populare

Recomandări

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA  12.12 – 18.12.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 12.12 – 18.12.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...