marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Celebrele țigări Carpați și Snagov au reapărut pe piață

Carpați și Snagov, celebrele țigări erau făcute la Fabrica de Țigarete din Sfântu Gheorghe, au revenit pe piață și acestea ar fi produse chiar în Germania. Pe piața din România, acestea au apărut sub o altă înfățișare, diferită față de cea care a „tronat” prin magazine ani la rând, în perioada comunistă.

Pe rețelele de socializare, Cristian Vasilcoiu, secretarul de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, a postat o imagine cu noile pachete de țigări.

Pe timpuri, țigările Carpați și Snagov erau la mare căutare, fiind considerate, cel puțin atunci, „vedete” printre fumători. În vremea comunismului, țigările Carpați erau des cumpărate, având în vedere că cele de import se găseau greu. Ulterior, au ieșit pe piață și cele cu filtru. Tot în acea perioadă, printre preferate se aflau și țigările Snagov și Mărășești.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În 2004, Fabrica de Țigarete din Sfântu Gheorghe a fost privatizată, iar, în anul 2011, aceasta și-a încetat activitatea, scrie cancan.ro La momentul respectiv, autorizația de producție și comercializare a fost suspendată. Apoi, la câțiva ani distanță, compania a intrat în insolvență. Datoriile către bugetul de stat s-au adunat, iar, din punct de vedere financiar, nu s-a mai putut susține activitatea.

Fabrica de Țigarete și-a început activitatea în 1897 și funcționa în clădirea actualei primării din Sfântu Gheorghe. Țigările Carpați au apărut pe piață în anul 1931. Iar, 40 de ani mai târziu, fabrica producea peste 4700 de tone de țigarete, în spatele producției stând nu mai puțin de 355 de angajați.

De-a lungul anilor, fabrica a trecut printr-o serie de transformări și activitatea i-a fost suspendată între 1939 și 1945, când a avut loc cel de-al Doilea Război Mondial. La momentul respectiv, apăruseră și țigările Sfântu Gheorghe, o altă „vedetă” a vremii.

Politica