Video/Tentativă de jaf cu pistolul, la „păcănele”. Făptașul a fost prins

Un tânăr de 26 de ani, din comuna Ţuglui, bănuit de comiterea infracţiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor și al muniţiilor și conducerea unui vehicul fără permis, a fost încătușat de polițiștii doljeni.

Potrivit polițiștilor, o tânără de 25 de ani, din comuna Pleniţa, ar fi fost ameninţată cu un pistol de tânărul din Țugluui, fiindu-i solicitaţi banii obținuţi din încasările sălii de jocuri din Craiova unde lucra.

„Ieri, 20 septembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 26 de ani, din comuna Ţuglui, bănuit de comiterea infracţiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor și al muniţiilor și conducerea unui vehicul fără permis.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La data de 7 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de o tânără de 25 de ani, din comuna Pleniţa, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la serviciu, în incinta unei săli de jocuri, din Craiova, ar fi fost ameninţată cu un pistol de un bărbat, care avea faţa acoperită, fiindu-i solicitaţi banii obținuţi din încasări.

Cercetările au fost preluate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, fiind constituit un colectiv de lucru, în vederea stabilirii situaţiei de fapt, identificării bărbatului bănuit de comiterea faptei şi luării măsurilor legale care se impun.

În urma activităţilor specifice defăşurate, poliţiştii au identificat un tânăr de 26 de ani, din comuna Ţuglui, bănuit că ar fi comis fapta, stabilindu-se că, în noaptea de 6 spre 7 septembrie a.c., cel în cauză ar fi condus pe raza municipiului Craiova, un autoturism până în zona adiacentă sălii de jocuri, ar fi pătruns în incintă având faţa acoperită cu o mască şi purtând mănuşi chirurgicale, unde ar fi ameninţat cu un pistol angajata, solicitându-i să predea sumele de bani obținute din încasări.

Angajata a refuzat cele solicitate, reusind să iasă din locaţie, motiv ce l-a determinat pe tânăr să părăsească incinta, fără a intra în posesia vreunei sume de bani.

În cursul zilei de ieri, pentru documentarea activităţii în dosarul penal, poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Craiova şi în comuna Ţuglui. În urma percheziţiilor, la locaţia din Craiova, poliţiştii au descoperit un pistol de tipul celor neletale supuse autorizării şi 12 cartuşe. Pistolul, cartuşele precum şi obiecte vestimentare au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

3 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri

Tot în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii de investigaţii criminale au reuşit găsirea autoturismului folosit la comiterea faptei, într-o locație din proximitatea municipiului Craiova, ce aparţine unui bărbat care lucrează în domeniul dezmembrări auto, stabilind că autoturismul ar fi fost vândut la data de de 14 septembrie a.c., de tânărul bănuit de comiterea faptei, pentru suma de 2500 Euro.

În autoturism, poliţiştii au găsit o pereche de mănuși şi o mască chirurgicală, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul de 26 de ani, nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, tânărul a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi conducerea unui vehicul fără permis, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj.
Astăzi, cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

La activităţi au participat şi poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Serviciului Criminalistic Dolj. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al UTAI Craiova şi Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Romane”, potrivit IPJ Dolj.

Populare

Recomandări

Accident la Golești. Un tânăr, la spital

Un tânăr de 26 ani, din Râmnicu Vâlcea, a...

Maidanezii adulți pot fi împușcați cu tranchilizante

Câinii fără stăpân pot fi capturați inclusiv cu arme...

3 stațiuni de pe litoral în care merită să îți petreci următorul concediu

Ai în plan un concediu pe malul mării, însă...

Mititelu îi dă replica lui Becali: „Formula de start a echipei FCSB putea fi anticipată de oricine”

Adrian Mititelu spune că afirmațiile lui Gigi Becali, în...