miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Polițiștii rutieri acționează pentru reducerea numărului accidentelor și a consecințelor acestora

Polițiștii rutieri mehedințeni acționează în cadrul proiectului ROADPOL-SAFETY DAYS, în perioada 16-22 septembrie, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora. Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

„De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

În cadrul acestui proiect, la data de 21 septembrie a.c., polițiștii rutieri desfășoară acțiuni preventiv-reactive, de conștientizare a tuturor  participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin activitățile derulate, polițiștii mehedințeni urmăresc combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, potrivit IPJ Mehedinți.

Pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere și a circula în siguranță, polițiștii recomandă:

– Adaptați viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!

– Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!

– Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți!

– Nu conduceți sub influența alcoolului sau a drogurilor!

– Folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident!

Participarea la proiect presupune asumarea unui angajament de respectare a normelor rutiere, ce poate fi transmis de orice persoană interesată, prin completarea numelui și a unei adrese de e-mail validă, la secțiunea Pledge, pe site-ul www.roadpolsafetydays.eu

Politica