sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

42 de minori și 41 de părinți, evacuați în toiul nopții după ce focul a izbucnit la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pompierii au fost chemați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, relatează Agerpres și publicația locală Opinia Timișoarei.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Incendiul a fost semnalat printr-un apel la 112, la ora 00.40. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, incendiul manifestându-se cu degajări mari de fum.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La sosirea echipajelor de pompieri, după efectuarea recunoaşterii, s-a constatat că există degajări masive de fum la nivelul etajelor I şi II, au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi. De la sosirea forţelor şi mijloacelor la locul intervenţiei, incendiul nu s-a propagat”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Copiii internați la Sectia de Oncologie – Hematologie, aflată la etajul 1, și în cea de Pediatrie au fost treziți din somn de fumul înecăcios care a inundat coridoarele si o parte din saloane. Au fost scoși din clădire înveliți în pături, împreună cu mamele lor.

O parte dintre micuții bolnavi au fost transferați la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Timișoara, alții au fost relocați în celelalte secții ale Spitalului Louis Țurcanu, unde mai erau locuri, iar 2 copilași au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, întrucât sunt si infectați cu COVID, scrie libertatea.ro

Din primele informații, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit s-a produs la o stație de tratare a aerului. Acesta a provocat topirea mai multor elemente din plastic și degajarea însemnată de fum.

Potrivit Opinia Timișoarei, stația de tratare a aerului are aproximativ 10 ani vechime și nu a creat probleme până acum


Politica