vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Avansări în grad și distincții de Ziua Pompierilor

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, opt pompieri olteni au fost avansați în gradul următor. Potrivit ISU Olt, un pompier din cadrul Detașamentului Slatina, a primit distincția „salvator de onoare al județului”. Este vorba despre Plutonier adjutanit Lincă Dumitru, cel care a coborât în fântână, în data de 30 iunie și a reușit să asigure o femeie căzută în fântână, în comuna Pleșoiu. În cadrul evenimentului de marți au fost acordate și diplome pentru trei scafandrii.

„În cadrul ceremoniei, au primit diplome de merit, din partea Ministerului Afacerilor Interne, trei scafandrii care au acționat la un accident rutier produs în orașul Eforie, în timp ce aceștia se aflau detașați pe litoral.
De asemenea, Consiliul Județean Olt a premiat Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Stoicănești, Radomirești și Giuvărăști, pentru clasarea pe primele trei locuri la etapa județeană a Concursurilor serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.
Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare și defilarea autospecialelor de pompieri, pe acordurile Fanfarei Lyra Band.
Având în vedere faptul că Ziua Pompierilor a fost într-o zi de marți, 13, au fost organizate și puncte de informare preventivă a populației, în cadrul „Zilei Informării Preventive”, în municipiile Slatina și Caracal, fiind diseminate materiale aferente campaniilor de prevenire desfășurate la nivel național ( F.O.C., R.I.S.C., Nu tremur la cutremur”, au spus reprezentanții ISU Olt.

Politica