vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Poliția Locală a primit mașini electrice

Cele 4 mașini electrice pentru care săptămâna trecută se semna contractul au ajuns marți în parcul auto al Poliției Locale din Râmnicu Vâlcea. Valoarea contractului depășeste 600 de mii de lei, iar mașinile au o autonomie de 300 km şi sunt echipate cu rampă luminoasă şi instalaţie acustică.

„Parcul auto al Poliției Locale s-a înnoit cu patru autovehicule electrice • o treime din valoarea contractului este suportată de Fondul de Mediu. În urma participării Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea la ”Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2022” şi a conformării la toate criteriile specifice, dupa ce luni, 5 septembrie, a fost semnat contractul de achiziţie a patru autovehicule electrice ce vor intra în dotarea Poliţiei Locale din cadrul administraţiei municipale, astăzi, acestea au fost recepționate. Valoarea contractului este de 609.994 lei (inclusiv TVA), din care 210.000 lei sunt asiguraţi de Administraţia Fondului pentru Mediu sub formă de ecotichete ”Rabla Plus”. Autovehiculele sunt motorizate exclusive electric, au o autonomie de 300 km şi sunt echipate cu rampă luminoasă şi instalaţie acustică şi inscripţionate în conformitate cu prevederile Legii nr. 155/2010”, conform reprezentanților Primăriei Râmnicului.

Edilul orașului a fost prezent la recepția celor 4 mașini și a vorbit despre planurile de a mai achiziționa și alte autovehicule. Primarul s-a declarat mulțumit că noile mașini ale Poliției Locale nu-și vor mai pierde aripile sau portierele prin oraș.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am încercat să ne adaptăm noilor tendințe. Mașinile sunt sută la sută electrice, au autonomie de 320 de km. Asta înmseamnă că 3-4 zile în oraș este suficientă o încărcare. Încercăm să accesăm acest program în continuare încât să schimbăm și celelalte mașini, să fie reprezentative, să nu mergi prin oraș să-ți pice aripa sau portiera. Mai avem de luat cel puțin 3 mașini, depinde de bugetul pe care îl vom avea. Am scăpat de jafurile respective”, a spus amuzat Mircia Gutău.

Politica