sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/ Evanghelia, epava de la Costinești riscă să dispară. Imagini din interior

Epava este un obiectiv turistic emblematic pentru stațiunea Costinești, alături de obelisc, însă din cauza degradării de la an la an, riscă să rămână doar în fotografiile și amintirile turiștilor, scrie publicația locală din Constanța Replica Online.

Un tânăr a reușit să pătrundă în interiorul acesteia și să filmeze ce a mai rămas din structura vasului.

Epava navei Evanghelia a eşuat cu zeci de ani în urmă, sub pavilion grecesc, la circa 1,5 kilometri de plaja nordică a stațiunii Costineşti.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceasta a fost intens mediatizată şi, împreună cu obeliscul de pe plajă, a devenit simbolul şi unul dintre principalele puncte de atracţie turistică din staţiune.

În anul 2012, corpul navei a cedat și castelul s-a prăbușit în interior, iar în 2014, o furtună cu valuri de peste 10 metri și rafale de vânt de peste 70 de kilometri/oră a rupt în două structura metalică a navei.

Nava a apărut și în două producții cinematografice, prima oară în filmul „Al patrulea stol” din 1979 și în filmul „Liceenii RocknRoll” din 1991.

Nava ”Evanghelia” a fost construită în anul 1942, pe șantierele navale Harland&Wolff din Belfast, locul de naștere al Titanicului. Aparținând celebrului mogul Onassis, ”Evanghelia” era menită transportului, iar soarta ei nefastă nu ar fi fost deloc o întâmplare, ci mai degrabă o acțiune pusă bine la punct de proprietarul său. 

Varianta oficială spune că, deși marea era calmă, din cauza vizibilității reduse, vasul s-a ciocnit de o stâncă și a eșuat.

Altă variantă, mai puțin oficială, vorbește despre faptul că autoritățile române ale Portului Constanța, care au încercat să intervină în salvarea navei grecești, au constatat că elicea era avariată, ceea ce ar fi însemnat că motorul a fost turat astfel încât să intre cu toată viteza în mal. Comandatul navei grecești ar fi explicat ulterior că exista o înțelegere cu patronul, de a scufunda vasul pentru încasarea primei de asigurare, conform wikipedia.org. 



Politica