sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Mehedinți. Proiect privind extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate

La Drobeta-Turnu Severin, autoritățile județene au în derulare un proiect care vizează extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Concret, va fi construit un nou corp de clădire, cu parter și etaj, în vecinătatea ambulatoriului actual. Vor fi realizate alei și trotuare, precum și amenajări peisagistice, iar cabinetele medicale vor fi dotate cu aparatură și mobilier. În plus, vor fi înființate alte cabinete și noi săli de tratament.

Tot prin acest proiect, unul dintre cele mai importante pe care Consiliul Județean (CJ) Mehedinți le are pentru infrastructura de sănătate din județ, ar urma să fie achiziționate, printre altele, un RMN, un computer tomograf (CT), un ecograf dermatologic de înaltă rezoluție, un aparat ecograf 4D, un holter ECG, două electrocardiografe, un videocistoscop și un videocolposcop. În total, 84 de aparate și echipamente medicale.

Investițiile, a căror valoare totală se ridică la aproximativ 12 milioane de lei, cu o finanțare nerambursabilă de 10,2 milioane de lei, sunt derulate în cadrul Axei Prioritare 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectivul specific 8.1 – Creșterea accesiblității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate, Operațiunea A – Ambulatorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pe lângă faptul că va fi modernizat, se va extinde acest ambulatoriu cu o nouă clădire. Intervențiile pentru acest proiect constau în consolidarea clădirii, restaurarea fațadelor, izolarea termică, dotarea cabinetelor medicale, astfel încât să asigurăm un confort sporit atât pentru pacienți, cât și pentru medicii care își desfășoară activitatea în ambulatoriu. Lucrările sunt derulate de o asociere de firme cu experiență în domeniu, iar acest lucru îmi dă încredere că proiectul va fi bine realizat, în termenii și parametrii stabiliți în contract. Țin foarte mult la implementarea proiectelor pentru infrastructura de sănătate, pentru că modernizarea acestui sector este prioritatea mandatului pe care îl am”, a declarat domnul Aladin Georgescu, președintele CJ Mehedinți.

Sistemul medical din județ va fi modernizat cu ajutorul altor trei proiecte cu fonduri europene implementate de CJ Mehedinți:

  • reabilitarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe și construirea unui heliport, proiect în valoare de 9,6 milioane de lei, din care 6,6 milioane de lei – finanțarea nerambursabilă;
  • modernizarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriului Secțiilor Pneumologie I și II din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, investiție de 20,7 milioane de lei, cu o finanțare nerambursabilă de 9,2 milioane de lei;
  • modernizarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriului Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență, în valoare de 10,2 milioane de lei, din care 7,3 milioane de lei – finanțarea nerambursabilă.  
spot_img
spot_img

Politica