sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

CJ Dolj, demersuri în Podari pentru viitoarea Centură de Sud. O clădire a armatei va fi demolată

Consiliul Județean (CJ) Dolj se implică în demersurile pentru construirea unei noi Centuri de Sud a Craiovei. Astfel CJ urmează să aprobe trecerea unei cazarme din Podari, din proprietatea statului în domeniul public al județului Dolj. Mai concret, este vorba despre o clădire cu o suprafață de 22.383 mp.
Cazarma tranzitează practic zona pe unde ar urma să fie construit inelul rutier din zona de sud al municipiului.

„Proiectul va permite realizarea unui inel rutier pe zona de sud a municipiului, care va conecta direcții rutiere actualmente fragmentate şi cu relaționări actualmente dificile, prin trasee urbane sinuoase şi nedimensionate corespunzător pentru preluarea fluxurilor rutiere de tranzit, dar şi a fluxurilor de relaționare cu cartierele adiacente inelului rutier nou creat. Având în vedere că un tronson din canalul nesecat tranzitează un teren ce se află în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, identificat cu număr cadastral 32329, înscris în Cartea Funciară nr. 32329 Podari, T 5, P 35 Cazarmă 2810 incinta 2, în suprafață de 22.383 mp din totalul de suprafață de 219.180 mp, se solicită trecerea imobilului din domeniul public al statului în domeniul public al județului Dolj, în vederea realizării proiectului mai sus menționat. Derularea acestui proiect se va face prin colaborarea Consiliului Județean Dolj și a Consiliul Local al Municipiului Craiova”, conform proiectului CJ, în care se precizează și că Primăria Craiova este cea care a solicitat mutarea în ceea ce privește obiectivul militar din Podari.
„Primăria Municipiului Craiova ne solicită elaborarea unui proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării de trecere a unui imobil din domeniul public al statului în domeniul public al judeţul Dolj, în vederea implementării proiectului „Închidere canal deschis Râului și realizare inel rutier zona sud”, se arată în proiectul CJ.
Administrația locală are la dispoziție 5 ani pentru realizarea proiectului „Închidere canal deschis Râului şi realizare inel rutier zona sud”. În caz contrar, edificiul va trece din nou în proprietatea statului.

Centura ne scapă de gunoi și miros. Sau așa ar trebui!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Drumul care va ocoli Municipiul Craiova va avea o lungime de 10 km și ar trebui construit în termen de 15 luni, ordinul de începere a lucrărilor fiind dat în luna mai. Contractul de execuție semnat de compania de drumuri are o valoare de aproximativ 134 de milioane de lei.  Ofertantul declarat câștigător este Rizzani de Eccher SpA.
Proiectul cuprinde 2 parcări, 2 pasaje peste calea ferată, un pod peste canalul de ape uzate, 2 intersecții giratorii la nivel cu DN 55 și DN 56 și o bretea de acces pentru legătură cu DN 6, în sensul giratoriu existent.
Totodată, construirea centurii ar trebui să mai aducă un beneficiu municipiului. Craiovenii ar trebui să scape de mizeria și mirosul care împânzesc în special vara strada Râului. Proiectul menționează inclusiv salubrizarea zonei, ca și punct important.
„Salubrizarea unei zone importante din sudul municipiului Craiova, prin închiderea/casetarea unui curs de apă (canalul Râului) ce constituie colectorul principal de ape meteorice şi de suprafață ale orașului, apă care este considerată, tehnic, curată şi care este deversată la sud de Craiova, direct în emisar râul Jiu”, se mai arată în proiectul CJ Dolj.

spot_img
spot_img

Politica