vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Val de reacții după anularea dreptului la avort în America

Curtea Supremă a Statelor Unite şi-a a revocat vineri hotărârea „Roe v. Wade” din 1973, care garanta dreptul femeilor din America de a avorta în toate statele. Acest lucru a pornit un val de reacții, chiar și din partea președintelui Biden.

Sănătatea şi viaţa femeilor din această ţară sunt acum în pericol”, a subliniat preşedintele democrat”, notează adevarul.ro.

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, a acuzat Curtea Supremă de faptul că ar fi „atacat libertăţile fundamentale ale unor milioane de americance”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Curtea Supremă nu doar că a răsturnat aproape 50 de ani de precedent istoric, ci lasă la bunul plac al politicienilor şi ideologilor cea mai personală decizie dintre toate”, a denunţat fostul preşedinte democrat pe Twitter.

Fostul preşedinte conservator Donald Trump a apreciat că această anulare răspunde „voinţei lui Dumnezeu”, conform sursei citate. Totodată, acesta și-a întărit părerea: „Hotărârea de azi, care este cea mai mare victorie a vieţii de o generaţie, alături de alte hotărâri recente, au fost făcute posibilie numai pentru că eu mi-am respectat promsiunile, şi anume numind trei constituţionalişti foarte respectaţi şi solizi la Curtea Supremă a Statelor Unite”, declară el în comunicat.

foto: Facebook

Politica