Val de reacții după anularea dreptului la avort în America

Curtea Supremă a Statelor Unite şi-a a revocat vineri hotărârea „Roe v. Wade” din 1973, care garanta dreptul femeilor din America de a avorta în toate statele. Acest lucru a pornit un val de reacții, chiar și din partea președintelui Biden.

Sănătatea şi viaţa femeilor din această ţară sunt acum în pericol”, a subliniat preşedintele democrat”, notează adevarul.ro.

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, a acuzat Curtea Supremă de faptul că ar fi „atacat libertăţile fundamentale ale unor milioane de americance”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Curtea Supremă nu doar că a răsturnat aproape 50 de ani de precedent istoric, ci lasă la bunul plac al politicienilor şi ideologilor cea mai personală decizie dintre toate”, a denunţat fostul preşedinte democrat pe Twitter.

Fostul preşedinte conservator Donald Trump a apreciat că această anulare răspunde „voinţei lui Dumnezeu”, conform sursei citate. Totodată, acesta și-a întărit părerea: „Hotărârea de azi, care este cea mai mare victorie a vieţii de o generaţie, alături de alte hotărâri recente, au fost făcute posibilie numai pentru că eu mi-am respectat promsiunile, şi anume numind trei constituţionalişti foarte respectaţi şi solizi la Curtea Supremă a Statelor Unite”, declară el în comunicat.

foto: Facebook

Populare

Recomandări

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 05.06 – 11.06.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt: ”Fermierii care sunt serioşi pot face greşeli pentru că nu sunt instruiţi”

Preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, Ion Păunel, a afirmat...

Accident cu 3 mașini, în Olt. Două persoane la spital

Două persoane au ajuns la spital, vineri, în urma...