sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Un băiat, agresat fizic și verbal într-un centru pentru copii instituționalizați

Un băiat a fost lovit de un coleg, într-un centru pentru copii instituționalizați. Totul fost filmat, cel mai probabil, de un alt băiat aflat în acea cameră.

În clipul video se vede cum agresorul s-a dus către un băiat care stătea întins pe un pat, l-a ridicat în picioare și a început să îl lovească. Victima a căzut înapoi pe pat și, în tot acest timp, băieții care se aflau în acea cameră îl rugau pe bătăuș să se oprească.

„Tu vrei să te duci la pușcărie? Lasă-l. Gata”, se aude un băiat care a asistat la acele scene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Înregistrările au fost făcute la începutul anului, la Centrul de Servicii Sociale din Tg. Frumos, din județul Iași. Între timp, cel care a filmat, şi el un copil instituţionalizat la Centrul rezidenţial „O nouă şansă” din cadrul CSS, a fost încredinţat familiei. Copilul lovit, însă, a rămas în același loc cu agresorul lui, potrivit presei din Iași, citată de gandul.ro

Centrul de Servicii Sociale din Tg. Frumos este format din şapte centre şi case familiale cu 12 până la 30 de locuri, putând să găzduiască până la 132 de copii şi adolescenţi.

„Scopul serviciului social Centrul Rezidenţial «O nouă şansă» din cadrul Centrului de Servicii Sociale Tg. Frumos este de a asigura protecţia, creşterea, îngrijirea şi educarea copilului cu tulburări de conduită şi comportament separat, temporar sau definitiv, de părinţii săi, ca urmare a stabilirii, în condiţiile legii, a măsurii plasamentului”, conform regulamentului de funcționare a centrului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC, Tiberiu Bantaş, centrul nu are regim de penitenciar.

Foto: captură video

Politica