sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gică Popescu, după eșecul României: „Nu merită să îmbrace tricoul echipei naționale”

Tricolorii au fost criticați dur de Gică Popescu, după ce România a pierdut cu socrul de 2-0 în fața reprezentativei similare din Muntenegru. Oficialul celor de la Farul Constanța nu s-a ferit de cuvinte și a spus că astfel de jucători nu merită să îmbrace tricoul naționalei, dacă au o astfel de atitudine.

Un meci în care am putea să-i dăm un 5 lui Rațiu, în rest, corigenți toți! La atitudine, la ce vrei tu. La echipa națională nu poți să te prezinți așa. Mai bine stai acasă. Să vii cu o astfel de abordare cu Muntenegru, nu se poate! Tactica îi aparține antrenorului. Eu sunt convins că Edi le-a spus 4-1-4-1, după un 4-3-3 în posesie, dar cu extremele foarte jos. O abordare defensivă… Dar de aici mai departe vine spiritul de jucător, mândria de a juca pentru echipa națională. Nu poți să te prezinți așa! Mai bine stai acasă. Nu se poate, scuză-mă. Am arătat ca o echipă de amatori! Nu merită să îmbrace tricoul echipei naționale. Să vină alții!  Dacă au demnitate, se duc în fața oglinzii, își dau câteva perechi de palme și se trezesc. Ce să mai discute, ce să se întâlnească?! Toți cei care au fost azi pe teren vor duce mult timp această rușine. Un asemenea rezultat rușinos lasă urme. Au o atitudine nesimțită când vin la națională. Ei asta fac!”, a declarat Gică Popescu, la Prima TV.

Criticile nu au fost doar pentru jucători. Dorinel Munteanu, antrenorul celor de la Oțelul Galați și cel mai selecționat jucător din istoria naționalei României, l-a luat la țintă pe Edi Iordănescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eu nu am văzut meciul, am fost pe drum aseară. O rușine, un joc foarte slab, din ce am auzit. Văzând interviurile lui Edi Iordănescu îmi dau seama că e pe altă lume. După primul meci oficial a început să acuze jucătorii și să nu-și asume responsabilitatea. Așa ar fi normal să facă, să-și asume greșelile. Am văzut și din interviurile jucătorilor și-mi dau seama că nu au înțeles ce trebuie să facă. Eu în momentul de față nu am nicio speranță. Nici ofensiv, nici defensiv. E incredibil să nu ne ridicăm la nivelul Muntenegrului. Mă gândeam la cel puțin un egal înainte de meci. Fotbaliștii nu pot să joace singuri. Trebuie să aibă o filosofie exactă Edi și să convoace doar oameni care se pliază pe ideile lui. Chiricheș e un băiat cinstit și nu vrea să spună ce se întâmplă sau ce se lucrează. Trebuie să-i faci să înțeleagă pe jucători ce trebuie să joace, nu să fie așa la întâmplare. Uitați-vă la CFR Cluj, știi clar ce stil eu. Îmi doresc ca rezultatele echipei naționalei să fie altele. Nu ca Germania, Argentina sau ăștia, dar măcar să fim decenți”, a spus Dorinel Munteanu la DigiSport Matinal.

Politica