sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Iordănescu dă vina pe jucători după Muntenegru-România 2-0

România a pierdut primul meci oficial cu Edi Iordănescu pe bancă. Noul selecționer a spus clar că nu mai vrea fotbal boem la echipa națională, iar după eșecul din Liga Națiunilor, scor 2-0, împotriva reprezentativei similare din Muntenegru, antrenorul nu și-a menajat elevii.

Din păcate, un rezultat prost, dar venit pe un fond de joc prost. Clar merit pentru echipa gazdă, au meritat punctele. E greu de digerat momentul, nu e ușor, din păcate asta înseamnă fotbalul modern, angajament, travaliu, mai puțin călcâie și joc boem. Dacă în prima repriză n-am avut multe momente bune în ofensivă, macar în defensivă am stat bine. Am avut energie să ducem dueluri, dar în partea a doua ne-am precipitat. Nu am un răspuns în momentul de față, am văzut o echipă foarte motivată zilele astea, băieții au fost atenți și motivați, dar ce am arătat astăzi a fost trist și nu reușim să ieșim din umbra în care suntem de ceva timp. Din păcate, ne-a lipsit și curajul. Am fost învățat să-mi asum tot timpul responsabilitatea și o voi face și acum, dar nu mai vreau să se întâmple ca în trecut. E ușor să spun că singura vină e a mea, dar trebuie să analizăm momentul. Doar dacă facem treaba asta avem o șansă pentru viitor. Dacă nu, mai ratăm o campanie, mai schimbăm un selecționer și vom merge din jos în mai jos. Trebuie să întoarcem această situație în favoarea noastră”, a declarat Edi Iordănescu. 

Golurile gazdelor au venit după două greșeli în apărarea României. Vlad Chiricheș, căpitanul echipei naționale, a făcut două gafe pe care și le-a asumat la finalul meciului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Îmi asum întreaga responsabilitate pentru eșecul ăsta. Îmi pare rău, știu cât de important e să începi campania cu un rezultat bun. Când greșelile vin de la căpitanul echipei, e cu atât mai apăsător pentru un jucător tânăr. Îmi pare rău pentru ei, sper să nu-i afecteze. Nu am făcut un joc extraordinar, au fost mai agresivi decât noi, dar, până la urmă, au fost două greșeli care ne-au costat. Nu cred că au avut alte ocazii în afara celor apărute după greșelile mele. E clar că echipa trebuie să se ridice și să facă un joc mai bun în Bosnia. Nu vreau să dau pronosticuri acum, sper să câștigăm în Bosnia și asta să ne dea un moral mai bun”, a spus Chiricheș, pentru Digi Sport, după meciul din Muntenegru. 

România (4-3-3): Niță – Rațiu, Chiricheș (C), Rus, Bancu – Marin, Cristea, Olaru – Ivan, Tănase, Mihăilă.
Rezerve: Moldovan, Aioani, Manea, Crețu, Alibec, Cicâldău, Maxim, Burcă, Hanca, O. Popescu, Camora, Mitriță. Selecționer: Edi Iordănescu.

spot_img
spot_img

Politica