Actorul Morgan Freeman, pe lista americanilor interziși în Rusia

Rusia a publicat sâmbătă o listă cu 963 de cetățeni americani, printre care politicieni, oficiali guvernamentali, dar și actori sau afaceriști, cărora li se interzice intrarea în Rusia drept răspuns pentru mișcări similare luate la Washington după izbucnirea războiului din Ucraina.

Pe listă se află președintele Joe Biden, vicepreședintele Kamala Harris, Mark Zuckerberg, dar și actorul Morgan Freeman, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Moscova.

Actorul este acum acuzat de Moscova că a înregistrat un videoclip în 2017 în care susținea că Rusia complotează împotriva Statelor Unite, relatează Radio Europa Liberă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Renumitul actor a înregistrat un mesaj video în 2017, acuzând Rusia că complotează împotriva Statelor Unite și a cerut o luptă împotriva țării noastre”, a explicat Ministerul de Externe al Rusiei. Este o referire la apariție a lui Morgan Freeman într-un videoclip intitulat „Suntem la Război cu Rusia” în care acuza Rusia că s-a amestecat în alegerile prezidențiale din SUA din 2016, câștigate de Donald Trump, menționează și BBC.

Pe listă, alături de Biden, Zuckerberg, Kamala Harris, se mai află: Jamie Fly, președintele Radio Europa Liberă/ Radio Libertatea, secretarul de stat Antony Blinken, secretarul Apărării Lloyd Austin și secretarul Transporturilor Pete Buttigieg.

De asemenea, Rusia a interzis trei foști senatori care au decedat: John McCain (Republican-Arizona), Harry Reid (Democrat-Nevada) și Orrin Hatch (Republican-Utah), scrie libertatea.ro

Ministerul rus de Externe a declarat, într-un comunicat de presă, că lista reprezintă un răspuns la „sancțiunile anti-ruse impuse constant” și a spus că urmărește „să constrângă SUA, care încearcă să impună o ordine mondială neocolonială pe restul planetei să-și schimbe poziția și să recunoască noi realități geopolitice.”

Diplomația rusă a adăugat că Moscova a rămas deschisă unui „dialog onest” și face o distincție între poporul Statelor Unite și autoritățile despre care a spus că „incită la rusofobie”.

Ministerul a mai spus că a interzis accesul în Rusia pentru încă 26 de canadieni, inclusiv Sophie Trudeau, soția premierului canadian.

Foto: Wikimedia Commons


Populare

Recomandări

Fun in Summer, la Biblioteca Aman

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin compartimentul Mediatecă...

Autotursime sparte, în curtea SJU Slatina

Două autoturisme au fost sparte, luni noaptea, în curtea...

Încep înscrierile la Evaluarea Națională 2023

Marți, 6 iunie, încep înscrierile la Evaluarea Națională 2023...

Tânăr dus la spital, după ce a fost bătut pe stradă

Un tânăr de 26 de ani, din municipiul...