Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți. Ședință de instruire a primarilor în domeniul situaţiilor de urgenţă

Publicat

pe

La sediul Prefecturii județului Mehedinți a avut loc ședința anuală de instruire a primarilor în domeniul situaţiilor de urgenţă – în calitate de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă luni, 18 aprilie.

Activitatea a fost susţinută de inspectorul şef al I.S.U. Mehedinţi, domnul colonel Florentin Dragomir, şi s-a desfăşurat în conformitate cu programul de pregătire, aprobat de către prefectul judeţului Mehedinţi, pentru anul 2022. La instruire au participat prefectul județului Mehedinți, Constantin Alin Iusuf, președintele Consiliului Județean, Aladin Gigi Georgescu și primarul municipiului Dr.Tr.Severin, Marius Screciu.

„Una dintre temele întâlnirii a constituit-o importanța operaţionalizării şi funcţionării serviciilor voluntare și private pentru situaţii de urgenţă, precum și urgentarea tuturor demersurilor necesare în vederea  autorizării  unităților de învățământ din subordine, care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.

De asemenea, s-a adus în discuție situația planurilor de apărare la inundații întocmite de către comitetele locale pentru situații de urgență și s-a pus accent pe desfășurarea activităților de informare preventivă a populației privind modul de igienizare a terenurilor și arderea resturilor vegetale”, transmite ISU Mehedinți.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.