vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. 30 de ani de la întrunirea primului consiliu județean

Consiliul Județean Dolj a marcat luni, 18 aprilie, 30 de ani de la întrunirea primului consiliu județean. Președintele actual al consiliului, Cosmin Vasile, a punctat acest eveniment într-o postare pe Facebook.

„Cu ocazia acestei celebrări, i-am invitat alături de mine pe cei trei președinți de Consiliu Județean care m-au precedat. Tudor Rădulescu a fost primul președinte al instituției, urmat, începând cu 1996, de Ion Voiculescu, pentru două mandate, apoi Ion Prioteasa, președinte timp de patru mandate în perioada 2004-2020.

Celor trei președinți le-am înmânat câte o distincție onorifică și i-am asigurat de aprecierile mele pentru tot ce au realizat în perioada în care au administrat județul. Tot pentru a marca această zi, am numit sala rotundă a Palatului Administrativ, Sala Președinților”, a scris acesta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul unei ședințe din 18 aprilie 1992, Consiliul Județean Dolj s-a întrunit pentru prima dată în formula stabilită de alegerile din 4 aprilie 1992. A fost momentul în care s-a luat act de reînființarea instituției și Consiliul Județean Dolj a fost declarat legal constituit.

Cei 30 de ani de funcționare au coincis cu modernizarea administrației și cu implementarea unor politici orientate către dezvoltare. Astăzi vorbim despre proiecte de sute de milioane de euro care au fost atrași din fonduri guvernamentale sau europene, bani care au contribuit la imaginea județului din prezent. Actualul Consiliu Județean Dolj duce politici administrative orientate către cetățean și către creșterea durabilă a unei regiuni cu adevărat europene.

Politica