vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova intră în bătălia pentru titlu!

După FCSB, a venit rândul CFR Cluj. Inspirația lui Reghe a adus o victorie imensă în fața a 22.000 de suporteri.

CSU Craiova leagă victoriile cu granzii din Liga 1. După ce a învins fără drept de apel FCSB, pe Arena Națională, gruparea olteană a bătut duminică seară și liderul CFR Cluj, scor 3-2, cu golul victoriei marcat în minutul 95, la ultima fază. Crețu a deschis scorul, clujenii au întors rezultatul până în minutul 60, goluri Bordeianu și Petrila, dar finalul a fost magic. Oltenii au atacat în continuu, iar Markovic și Roguljic, introduși inspirat de Reghecampf, ultimul chiar înainte de începerea prelungirilor, au întors soarta punctelor. În urma succesului de pe Oblemenco, CSU s-a apropiat la 9 puncte de CFR, iar în Bănie s-au aprins inclusiv speranțele de câștigare a campionatului.

Ce i-a sărit în ochi lui Rotaru după victoria cu CFR Cluj: „Este un bun național”
Echipa a câștigat, suporterii s-au bucurat, iar patronul a remarcat ce-l interesează probabil cel mai tare: pe Jovan Markovic, produs numai bun de export.
„Markovic este un bun național, spunem asta de când avea 13 ani. Noi, de la Craiova, apoi presa, toată lumea trebuie să aibă grijă de el. Glumea: «Ce vreți de la mine, m-am apucat de fotbal de câteva luni». I-am spus că anul viitor trebuie să dea 35 de goluri lejer, 30-35 de goluri într-un sezon. Dacă ne uităm la tot ce a făcut în acest sezon, în fiecare meci a avut 2-3 ocazii mari. Culmea, și le-a construit singur. E primul sezon în care joacă mai multe minute”, a spus Rotaru la DigiSport.
Despre joc și bătălia pentru campionat, patronul oltenilor a zis: „Să fie primit, a fost o sărbătoare! În Oltenia prind astfel de meciuri. Noi nu rămânem datori, noi provocăm celelalte echipe la recorduri de audiență. Și anul trecut le-am bătut pe amândouă, FCSB și CFR, într-o săptămână. Continuă tradiția. Le-am transmis indirect că le vom bate pe amândouă. E frumos când câștigi în minutul 93. Pardon, 96. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Nu visăm la primul loc, dar locul 2 e realizabil. Dacă am fi bătut FC Voluntari, astăzi am fi fost pe locul 2, eram noi în lupta pentru titlu. Pentru noi e mai importantă Cupa, ea ne duce sigur în Conference League”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reghe: Sunt 3 echipe care se bat acolo sus!
Euforic nu a fost doar patronul, ci și antrenorul după succesul obținut la ultima fază. Deși s-a ferit să spună că oltenii se implică în bătălia pentru titlu, din contră, repetând că tot locul 2 e cel vizat, Reghe a lăsat să se înțeleagă că victoria cu CFR a echilibrat campionatul.
„Mai sunt multe meciuri de jucat, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Dacă reușim să câștigăm și cu Farul, cu siguranță vom avea șanse la locul 2. Mai mult nu pot spera, trebuie să vedem reacția celor de la CFR. Este mai frumos campionatul acum. Sunt 3 echipe care se bat acolo sus. Vor fi meciuri tari. În fine, noi nu avem nimic în mână, cei de la CFR au avantajul”, a declarat antrenorul oltenilor după biruință.

Politica