duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Mehedinți. Se pregătește extinderea și consolidarea sistemului de management integrat al deșeurilor

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat un contract de finanțare în valoare de 4,4 milioane lei, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). Această sumă va acoperi cheltuielile de pregătire a proiectului prin care Consiliul Județean își propune să extindă și să consolideze sistemul de management integrat al deșeurilor solide în județ.

În cadrul proiectului se vor întocmi documentele suport și se vor achiziționa servicii de asistență tehnică care vor corela situația actuală a sistemului de management al deșeurilor cu pașii care trebuie urmați și investițiile ce trebuie făcute pentru a se atinge obiectivele și țintele stabilite conform legislației în domeniu prevăzute în Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor pentru perioada 2019 – 2025.

Între obiectivele pe care Consiliul Județean Mehedinți le are pe termen lung în acest domeniu sunt: Creșterea gradului de pregătire pentru reutilizare și reciclare până la 65% din cantitatea totală de deșeuri municipale generate– termen 2035; Creșterea gradului de valorificare energetică a deșeurilor municipale la 15 % din cantitatea totală de deșeuri municipale valorificată energetic – termen 2025; Reducerea cantităților de deșeuri depozitate la 10% din cantitatea generată de deșeuri municipale – termen 2035.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În perioada imediat următoare va demara procedura de licitație pentru achiziția serviciilor prevăzute în proiect și elaborarea studiului de fezabilitate”, informează Consiliul Județean Mehedinți.

spot_img
spot_img

Politica