vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rusia a anunțat că reduce activitatea militară în zonele Kiev și Cernihiv!

Rusia a anunțat marți, 29 martie, „reducerea drastică a activității militare” în zonele Kiev și Chernihiv, potrivit Reuters, citat de hotnews.ro.

Anunțul a fost făcut de către ministrul adjunct al Apărării de la Moscova, Alexander Fomin, după discuțiile de la Istanbul dintre echipele de negociere ruse și ucrainene. Oficialul rus a susținut că decizia a fost luată pentru a spori încrederea reciprocă și pentru a crea condițiile necesare continuării negocierilor.

El a precizat că detaliile acestei decizii vor fi dezvăluite de către Statul Major, după revenirea delegației ruse la Moscova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot marți – în ziua a 34-a a războiului declanșat de Rusia în Ucraina, ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a avut o apariție televizată pentru prima oară după mai bine de două săptămâni, susținând că Moscova se poate concentra acum asupra obiectivului său cheie, eliberarea Donbasului, deoarece principalele scopuri ale primei faze a războiului au fost îndeplinite, iar forțele ruse au „redus semnificativ” puterea de luptă a armatei ucrainene.

„În primul rând, despre cursul operațiunii militare speciale a forțelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei – în general, principalele sarcini ale primei etape a operațiunii au fost finalizate. Potențialul de luptă al forțelor armate ucrainene a fost semnificativ redus, ceea ce permite concentrarea atenției principale și a eforturilor principale asupra atingerii scopului principal – eliberarea Donbasului”, a spus Șoigu, citat de Tass.

Politica