joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consiliul Județean Dolj investește în cercetări de teren ale florei și faunei din spațiile protejate!

Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, a anunțat o investiție de peste 2,5 milioane de euro din fonduri europene în realizarea unui plan de măsuri pentru conservarea ariilor protejate din județul Dolj.

„Zilele acestea, s-a semnat contractul de finanțare al proiectului ce presupune Revizuirea Planului de Management al Ariilor Naturale Protejate: Coridorul Jiului, Confluența Jiu-Dunăre, Bistreț, Lacul fosilifer Drănic și Pădurea Zăval.

Este vorba de un proiect al Consiliului Județean Dolj, realizat în parteneriat cu Universitatea din Craiova, în urma căruia se vor realiza cercetări de teren ale florei și faunei din spațiile protejate. Datele obținute vor fi analizate de specialiști și va fi stabilită o listă de măsuri ce se impun pentru conservarea biodiversității, asigurarea calității aerului, decontaminare și pentru refacerea ecosistemelor degradate”, a scris acesta pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rezultatele acestor cercetări și analize se vor concretiza în realizarea unui plan de management al ariilor naturale, un document ce va asigura baza legală a măsurilor care se vor aplica în spațiile protejate de către Centrul Județean Pentru Protecția Naturii, Turism și Dezvoltare Rurală Durabilă Dolj.

„O componentă importantă a proiectului o reprezintă campaniile de informare și conştientizare a autorităților locale și a populației despre importanța respectării naturii și a măsurilor impuse în ariile protejate. Proiectul realizat de Consiliul Județean Dolj beneficiază de 100% finanțare externă, din care 85% reprezintă fondurile europene, iar restul sumei este asigurată de bugetul de stat”, a mai adăugat Vasile.

Politica