marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un polițist din Vâlcea, reținut de DNA pentru luare de mită

Un agent de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea a fost reținut, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Potrivit procurorilor, polițistul ar fi primit suma de 15.400 euro de la o persoană cercetată pentru săvârșirea unor infracțiuni informatice.

”Inculpatul Dandea Mihai, în calitatea menționată mai sus, începând din toamna anului 2020 și până în luna martie 2022, ar fi pretins periodic mai multe sume de bani de la o persoană cercetată într-un dosar penal al D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea pentru săvârșirea unor infracțiuni informatice, și ar fi primit în total suma de 15.400 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri.
Concret, printre altele, inculpatul ar fi pretins și primit suma de bani menționată mai sus pentru a pune la dispoziția persoanei respective informații confidențiale din dosarele D.I.I.C.O.T., despre care ar fi avut cunoștință în virtutea atribuțiilor sale de serviciu.
În același context, la data de 28 martie 2022, inculpatul Dandea Mihai ar fi primit suma de 500 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Inculpatului Dandea Mihai i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se arată în comunicatul DNA.

Polițistul a fost prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Politica