vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul județului Mehedinți face apel ca oamenii să continue autorecenzarea!

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural de marți, 29 martie, au fost prezentate și dezbătute activități desfășurate de Direcția Județeană de Statistică Mehedinți, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Mehedinți.

În ceea ce privește recensământul populației, proces promovat de Direcția Județeană de Statistică, prefectul județului Mehedinți, Alin Constantin Isuf face apel ca oamenii să continue autorecenzarea, demers necesar atât la nivel național, cât și la nivel european.

Cum ne autorecenzăm?

Pentru autorecenzare este necesară o conexiune la internet și de o adresă de mail valabilă. Accesați platformele recensamantromania.ro / autorecenzare.insse.ro, link-ul care duce spre platforma de autorecenzare unde va fi completat un formular de preînregistrare. Persoana care accesează platforma se înregistrează pe baza CNP-ului şi completează adresele de mail pentru membrii gospodăriei din care face parte. Autoritățile dau asigurări că datele personale vor rămâne confidențiale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Persoana care a făcut preînregistrarea şi membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de preînregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul „Finalizare”. În formularul de șapte pagini se vor completa informații precum cetățenia, adresa, starea civilă, etnia ori nivelul de studii.

Completarea chestionarului durează între 10 și 20 de minute. În perioada 14 martie – 15 mai se va desfășura autorecenzarea, iar în intervalul 16 mai – 17 iulie vor fi chestionați de un recenzor românii care nu au acces la internet sau nu au un dispozitiv de pe care să răspundă la întrebări.

„În cadrul Colegiului Prefectural, Inspectoratul Teritorial de Muncă a prezentat un material cu privire la procesul de informare și conștientizare a cetățenilor români aflați în căutarea unui loc de muncă în străinătate și riscurile la care se pot expune prin necunoașterea legii”, a notat Prefectura Mehedinți pe Facebook.

Politica