vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A început „Promenada” la Craiova. Noul mall duce la construcția unui drum important în oraș

Cel mai mare mall din oraș, o nouă arteră rutieră importantă în Craiova și aproximativ 1.500 de noi locuri de muncă. Acestea ar părea cele mai importante aspecte ale construcției mall-ului Promenada, lucrări care, în sfârșit au luat startul.

După o lungă perioadă de timp și discuții, au început lucrările la centrul comercial „Promenada”. Reprezentanți ai companiei NEPI Rockcastle, cea care se va ocupa de construcția noului mall din Craiova, au fost prezenți marți la o conferință de presă, la care a participat și primarul Craiovei, Olguța Vasilescu. Aceștia au vorbit despre importanța socială și comercială a proiectului. Promenada Mall, care va fi localizată în zona fostei Bălți din Craiovița, se va construi pe o suprafață de aproximativ 200 mii mp și va dispune de peste 2.000 de locuri de parcare. Investiția de 125 milioane euro ar trebui să fie gata la finalul anului 2023.

„Lucrările efective de construcție au demarat după pregătirea terenului și obținerea în această lună a tuturor autorizațiilor și avansează conform graficului stabilit. Suntem acum în măsură să spunem că Promenada Craiova va fi inaugurat până la finele anului viitor. Știm că este un centru comercial așteptat de craioveni, iar investiția de la Craiova este cea mai mare pe care grupul NEPI Rockcastle o realizează în România, în afara Bucureștiului. Acest lucru demonstrează încă o dată încrederea pe care o avem în potențialul capitalei Olteniei”, a declarat Marius Barbu, director al companiei Nepi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Construcția noului mall va crea totodată și noi locuri de muncă. Conform reprezentanților companiei, aproximativ 1.500 de doljeni vor putea beneficia de noi job-uri, iar numărul magazinelor va ajunge la 120.
„Vom avea în cele peste 120 de magazine din Promenada Mall Craiova branduri prezente pentru prima oară în regiune, pentru a crea o experiență relevantă de shopping pentru clienții noștri. Vom crea aproximativ 1.500 noi locuri de muncă în oraș, dar vom da și un semnal puternic și altor investitori pentru economia locală. Punem în acest centru comercial, unic prin design, toată experiența acumulată în investiții similare derulate de noi”, a adăugat Marius Barbu.

Nu în ultimul rând, un alt aspect important al construcției noului mall va fi reprezentat de o nouă arteră rutieră care va fi în totalitate construită de compania privată. Bulevardul va lega străzile Râului și Tineretului.
„Am obținut în această lună autorizația de construire a noului bulevard, prevăzut cu două benzi pe fiecare sens, linie mediană, sensuri giratorii, semaforizare inteligentă cu sistem de detecţie modern, dotat cu camere video, spații verzi, piste de biciclete și stații de autobuz. Este o investiție asumată de NEPI Rockcastle și, în același timp, un sprijin pe care îl oferim către comunitatea locală, prin îmbunătățirea infrastructurii și implicit creșterea calității vieții locuitorilor săi”, a spus reprezentantul companiei la Craiova, Andrei Radu.

Prezentă la eveniment, primarul Olguța Vasilescu a vorbit la rândul său despre drumul care va fi construit de Nepi. Edilul a subliniat importanța construirii acestui drum în fluidizarea traficului din zona centrală, menționând și că singura implicare a Primăriei va fi legată de exproprieri.

„Deși investiția ar părea la prima vedere că este doar o activitate comercială, nu, este vorba și despre un tronson de drum pe care noi ni-l dorim de foarte mulți ani. Este vorba de unirea bulevardului Râului cu Tineretului. Practic prin această punte de legătură putem să decongestionăm aproximativ 30% din traficul din zona centrală. Investiția respectă absolut toate normele de mediu. Drumul va avea o lățime de 43 de metri, două benzi pe sens, spațiu verde, trotuare și piste de biciclete. De asemenea, drumul este împărțit pe 3 tronsoane și va fi construit de către compania care se ocupă de noul mall, rolul municipalității fiind acela de a se ocupa de exproprieri”, a declarat edilul Craiovei, care a menționat și că drumul va ajunge în proprietatea municipalității prin donație.

Politica