marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mitran pe urmele lui Bancu: „M-a luat profesorul de sport în echipa școlii!”

Fundașul oltean a ajuns sub tricolor, ascensiune care se aseamănă cu cea a căpitanului CSU, Nicușor Bancu.

Nicușor Bancu, originar din Crâmpoia, Olt, s-a apucat târziu de fotbal, la 17 ani. Este exemplul viu că în România nu trebuie să ai ABC-ul fotbalului pentru a face pasul cel mare, la loturile naționale, ajungând să aibă peste 20 de selecții la prima reprezentativă. Pe urmele lui calcă și un alt fundaș aflat sub contract cu echipa lui Mihai Rotaru. Ionuț Mitran a jucat în curtea școlii până la 16 ani, în comuna Grădinile, când a fost luat de olteni. Ionuț Mitran a dezvăluit cum a ajuns la CSU Craiova și spune că de fotbal s-a apucat după ce un profesor l-a chemat la echipa școlii. Apărătorul formației din Bănie este acum component al naționalei U20 și își aduce aminte cu drag de copilărie
„Sunt foarte fericit când îmbrac echipamentul naționalei. Acest lucru, pentru mine, este ceva foarte frumos. Când vin la echipa națională, mă simt mândru că sunt român. Acela este locul unde am crescut eu (n.r. comuna Grădinile). Ce pot să spun… mă bucur când merg acolo, îmi aduc aminte de copilărie. Copilăria mea a fost foarte frumoasă. Mi se pare frumos să trăiești la țară. Cred că prin clasa a patra, profesorul de sport m-a luat la echipa școlii și, de atunci, am început să iubesc fotbalul. Tatăl meu m-a dus la fotbal, de când eram mic. M-a văzut un antrenor, m-a plăcut și așa am continuat cu fotbalul. La 16 ani, m-am dus la Universitatea Craiova, am dat niște probe și am rămas acolo. Prima vedetă, pe care am întâlnit-o, cred că a fost Nicușor Bancu”, a declarat Ionuț Mitran, într-un interviu pentru FRF TV.
România U20 va avea două meciuri de pregătire în luna martie. Tricolorii lui Lobonț vor da piept cu reprezentativele similare ale Norvegiei și Elveției.
Programul meciurilor amicale ale naționalei României U20
Joi, 24 martie. ora 17:00
România U20 – Norvegia U20
Luni, 28 martie, ora 16:00
Elveția U 20 – România U20

Politica