Au fost aduse noi echipamente medicale la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin!

Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin a primit o nouă achiziție de aparate, echipamente și mobilier medical în valoare de 2.000.000 lei, fonduri europene în cadrul proiectului ”Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, implementat de unitatea medicală, în parteneriat cu Consiliul Județean Mehedinți.

Astfel, s-au primit:

  • un electrocardiograf cu 12 canale,
  • 6 EKG portabile,
  • 6 stații centrale de sterilizare și răcire aer,
  • 15 aparate mobile pentru sterilizarea aerului – capacitate medie
  • 15 aparate mobile pentru sterilizarea aerului – capacitate mare.

La capitolul mobilier medical, s-au achiziționat 10 paturi ATI, 62 paturi mecanice, 53 noptiere metalice dotate cu mese de servit la pat, 8 cărucioare pentru resuscitare, pat cu cântar, pături și dulapuri metalice.

„Aceste noi dotări vor îmbunătăți condițiile de cazare pentru pacienți și vor crește capacitatea de diagnosticare, la fel ca toate celelalte achiziții făcute în cadrul proiectului care are o valoare totală de 30.892.716,59 lei. Parte din echipamentele și aparatura medicală în cadrul proiectului a fost achiziționată în cursul anului trecut, alta urmând să fie livrată până la jumătatea acestui an. Este o sumă record care este investită în aparatură pentru Spital, pe care am reușit să o atragem din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare și care completează eforturile administrative pe care le facem pentru a asigura condiții bune de tratament si spitalizare pentru pacienții din Mehedinți, în cea mai mare unitate medicală din județ”, a scris pe Facebook Consiliul Județean Mehedinți.

Populare

Recomandări

VIDEO/ Un gorjean s-a filmat în timp ce chema un urs la el: „Martinel, vino aici!”

Un bărbat din comuna Roșia de Amaradia s-a filmat...

România a anulat vizele pentru 14 jurnaliști de la Russia Today

Ministerul român de Extern a anunțat sâmbătă că Ambasada...

România retrogradează, dar Edi rămâne și e făcut praf: „Să plece toți”

România obținut un singur punct din meciul cu Finlanda...

AJOFM Dolj: 5,54% rata şomajului, în luna iulie

La sfârșitul lunii iulie 2022, rata șomajului înregistrat la...