vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Când este recomandat să schimb uleiul de motor al mașinii mele?

Cât de des trebuie să schimbați uleiul de motor? Răspunsul pare a fi la suprafață – căutați în manual și schimbați conform recomandărilor producătorului auto. Cu toate acestea, există o serie de avertismente care necesită o reînnoire mult mai frecventă.

Modul taxi

În medie, producătorii auto recomandă înlocuirea uleiului de motor la fiecare 15.000 km sau o dată pe an. Cu toate acestea, este bine cunoscut faptul că momentul înlocuirii depinde în mod direct de obiceiurile și condițiile de conducere. De exemplu, nu este un secret că merită să vă deranjați cu o reumplere mai devreme atunci când mașina este condusă intens. În acest scenariu, este logic să reduceți intervalul de schimbare a uleiului cu cel puțin o treime și, dacă este posibil, cu jumătate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prea rece și prea cald

O altă categorie de șoferi care ar trebui să se gândească la schimbarea mai frecventă a uleiului de motor al vehiculelor lor sunt cei care conduc iarna în regiunile nordice și care, prin urmare, se confruntă în mod regulat cu „porniri la rece”. În ceea ce privește uzura motorului, se consideră că fiecare pornire la rece echivalează cu aproximativ 200 km de funcționare.

Nu stați cu ochii pe ulei

Este cunoscut faptul că nu vă deranjați să verificați nivelul uleiului este o practică greșită. Dacă nivelul se află la sau sub marcajul minim, unitatea de putere va suferi de foame de ulei, pe de o parte, iar proprietățile de lucru ale lubrifiantului vor fi reduse, pe de altă parte. Dacă lubrifiantul rămâne neschimbat timp de, să zicem, 25.000-30.000 de kilometri, acesta va deveni mai gros, fluiditatea sa va fi redusă corespunzător și va începe să înfundă conductele motorului.

Cum să alegeți uleiul de motor?

Producătorii de motoare selectează uleiurile de motor pe baza condițiilor de funcționare și a caracteristicilor de proiectare în timpul fazei de proiectare. Se efectuează apoi teste de durată de viață a uleiului de motor și se oferă recomandări de utilizare. Așadar, înainte de a alege un ulei, ar trebui să vă uitați în manualul de utilizare pentru a vedea exact de ce aveți nevoie. Uleiul specificat în manual este alegerea corectă.

Descrierea uleiului de motor Elf Evolution

Cartușul de ulei de motor Elf Evolution Full-Tech FE 5w-30 precizează că este potrivit pentru motoarele de autoturisme echipate cu filtru de particule diesel. Un număr mare de abrevieri și marcaje sunt, de asemenea, indicate pe cutie.

Pentru a vedea dacă acest ulei este potrivit pentru mașina dumneavoastră, să trecem în revistă împreună denumirile și abrevierile uleiului de motor Elf Evolution Full-Tech FE 5w-30.

  • Evolution este numele unei game de uleiuri de motor Elf care sunt utilizate pentru autoturisme.
  • Full-Tech – înseamnă că acest ulei de motor este produs folosind cea mai recentă generație de tehnologie sintetică.
  • 5W30 – Iată cum stă treaba cu 5W30: Dacă scădem 30 din numărul 5, rezultatul este minus 25. Este permisă o temperatură de -25˚C pentru pornirea motorului la rece. Litera W corespunde primei litere a cuvântului Winter și înseamnă că marca poate fi utilizată la latitudini nordice.

Politica