vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova s-a alăturat efortului de ajutorare a Ucrainei!

Oltenii au avut o idee inedită, sărind astfel în sprijinul ucrainenilor, care trec prin momente cumplite.

Jucătorii CSU Craiova au purtat la meciul de la Mioveni tricouri speciale, care au avut pe spate inscripționate, în loc de numele jucătorilor, numele orașelor devastate de atacurile armatei ruse. Pe față a fost imprimat steagul Ucrainei, alături de mesajul „No War”. În cadrul unui comunicat, postat chiar înainte de meci, clubul oltean a anunțat că aceste tricouri vor fi date Peluzei Nord, ce urmează să organizeze o licitație, iar fondurile strânse vor ajunge la organizațiile non-guvernamentale din Ucraina, ce au drept scop ajutorarea în actuala situație, de război.
Iată comunicatul clubului oltean dinaintea jocului: „Astăzi nu este doar despre fotbal, ci și despre solidaritatea față de poporul ucrainean, aflat în fața pericolului extincției ca urmare a invadării Ucrainei de către forțele armate ale Federației Ruse. Nu putem trece cu vederea acest război fără sens care, în ultima săptămâna, a zguduit omenirea. Astăzi este despre vecinii noștri și despre faptul că suntem, cu toții, alături de ei. Astăzi, Știința va intra pe teren cu gândul la ei. Vom evolua cu tricouri special personalizate cu numele celor mai importante orașe din Ucraina, în care mii de cetățeni ucraineni și-au dat viața pentru a-și apăra patria. Toate tricourile oficiale de joc ale Științei vor fi ulterior oferite Peluzei Nord Craiova pentru a fi scoase la licitație pe pagina oficială de Facebook a galeriei noastre. Toată suma adunată va fi apoi donată ONG-urilor din Ucraina pentru a ajunge la oamenii care se zbat să supraviețuiască.
Budʹ міцною, Україно” 
La finalul partidei, la flash-interviuri, Bogdan Vătăjelu a izbucnit în lacrimi: „Evit să mă mai uit pe rețelele de socializare, pentru că de când am familie, îmi este foarte greu. Am copii și văd cum alții fug din țara lor…”
Jovan Markovic a spus: „E un sentiment urât legat de războiul din Ucraina. Nu ne așteptam să fie chiar așa. Sper să se oprească cât mai repede și le doresc multă sănătate celor din Ucraina”.

Politica