joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarmii din Mehedinți: Apelul fals la 112 se pedepsește! Sună responsabil!” 

Jandarmii din cadrul compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale, alături de polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat marți, 02 martie a.c., o acțiune informativ-preventivă la Colegiul Național „Theodor Costescu” din municipiul Drobeta Turnu Severin, în cadrul campaniei derulate la nivel național „Gândește! Nu este o glumă! Apelul fals la 112 se pedepsește! Sună responsabil!”.

Oamenii legii au atras atenția cu privire la consecințele legale și psiho-sociale ale apelului fals la 112 și la faptul că apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. În timp ce operatorul se ocupă de un apel non-urgent, pe linie poate aștepta o persoană care are într-adevăr nevoie de ajutor.

De asemenea, cei prezenți au fost informați despre faptul că apelul neîntemeiat la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 este de natură să aducă prejudicii la nivelul societății și tulburări ale siguranței publice. Aceste prejudicii pot fi foarte grave atât prin natura și amploarea forțelor implicate în luarea măsurilor de investigare, identificare și contracarare (Jandarmeria, Poliția, Pompierii, Serviciul de Telecomunicații Speciale) cât și prin stările de temere generate în rândul cetățenilor, atât cei direct afectați, cât și întreaga comunitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica