marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria cere: Murăturile, afară din adăpost! Dar cu inundația ce facem?

Subsolul blocului M1, din cartierul Brazda lui Novac, este inundat de luni de zile, iar locatarii abia că mai pot locui în propriile apartamente. Apa care se strânge la parter miroase îngrozitor, iar disconfortul a ajuns chiar și în apartamentele de la ultimele etaje. În acel bloc este și un adăpost antiaerian, dar care nu poate fi folosit.

Președintele Asociației de Proprietari spune că în acest moment, apa are 60 de centimetri și susține că a făcut multe solicitări către Primărie, pentru ca problema să fie rezolvată.

„Nu mi-a răspuns nimeni. Astăzi (n.r. – joi) am depus o sesizare. Din 2014, până în prezent am făcut adrese din trei în trei luni. Spuneau că vin să amenajeze, să igienizeze, dar nu am văzut pe nimeni să vină, cel puțin să vadă. Apa are o adâncime de 60-70 de centimetri. Nu se poate intra în adăpost”, a declarat Președintele Asociației de Proprietari 17, Brazdă, pentru Jurnalul Olteniei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totuși, Primăria Craiova se ridică cu pretenții și cere Asociațiilor să elibereze adăposturile.

Responsabilitatea de a se asigura că aceste spații sunt funcționale revine autorităților locale, prin Compartimentul de Situații de Urgență, iar supra-controlul ar trebui să fie făcut de ISU.

„Sunt peste 200 de adăposturi pe raza municipiului Craiova, gestionate de către Primărie. Toate sunt identificate și controlate periodic. Mai sunt și adăposturi private (societăți comerciale, blocuri de locuințe noi, etc.) ce sunt verificate de către ISU Dolj. Ieri, miercuri 2 martie, Direcția Fond Locativ și Control Asociații de Proprietari din Primăria Municipiului Craiova a notificat toate asociațiile de proprietari să elibereze adăposturile antiaeriene, în cazul în care în acestea erau depozitate diferite lucruri. Termenul pentru eliberarea lor este 7 martie 2022. La ultimul control efectuat de către Compartimentul de Situații de Urgență multe dintre acestea erau deja goale. În acest moment, cele disponibile sunt în curs de igienizare, acolo unde este cazul”, transmite Primăria Craiova.

„Verificări se fac mereu, nu se pot verifica toate în aceeași zi. Au fost verificări și astăzi (n.r. – joi), dar și acum o lună (spre exemplu)”, spun reprezentanții Primăriei.

Reamintim că în toamna anului 2021, Jurnalul Olteniei a semnalat problemele din blocului M1, din cartierul Brazda lui Novac. Între timp, locatarii spun că au scăpat de apa de la subsol pentru aproximativ 45 de zile, dar inconvenientul a revenit. Încă nu se știe dacă e singurul bloc cu probleme. Atât Primăria cât și ISU Dolj susțin că adăposturile sunt funcționale.

Politica