sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria și CJ dau bani pentru „Ziua Olteniei”

Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Județean (CJ) Dolj dau bani pentru organizarea Zilei Olteniei. Evenimentul programat pe 21 martie beneficiază de sprijinul primăriei prin acordarea a 50 de mii de lei către Ansamblul „Maria Tănase”, pentru organizare.

„Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” Craiova solicită rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, în sensul suplimentării veniturilor proprii provenite din prestări de servicii și alte activități, în sumă de 50,00 mii lei și utilizarea în mod implicit la partea de cheltuieli la titlul II „Bunuri și servicii” pentru organizarea și desfășurarea evenimentului „Ziua Olteniei””, conform administrației locale.
Nu doar primăria sprijină evenimentul de pe 21 martie, CJ Dolj oferă, de asemenea, 50 de mii lei pentru serviciile necesare realizării Zilei Olteniei.

Ansamblul Folcloric Maria Tănase a solicitat sprijin financiar pentru asigurarea organizării şi desfăşurării corespunzătoare a evenimentului, prin alocarea din bugetul judeţului Dolj a sumei de 50 mii lei. Consiliul Judeţean Dolj va aloca din bugetul propriu judeţean „Cultură, recreere şi religie”, suma de 50 mii lei, în scopul susţinerii activităţilor desfăşurate cu ocazia sărbătoririi Zilei Olteniei”, conform CJ Dolj.
„Ziua Olteniei” este o sărbătoare publică a României celebrată la fiecare 21 martie marcând, astfel, data la care, în anul 1821, în timpul revoluţiei lui Tudor Vladimirescu, acesta a intrat în Bucureşti ţinând în mână o pâine mare, semn al păcii şi al belşugului. Sărbătoarea a fost promulgată la 13 aprilie 2017 prin Legea nr.65/2017 de către Președintele României și publicată în „Monitorul Oficial”, în aceeași zi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica