sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Primăria Craiova pune asociațiile de proprietari să elibereze adăposturile antiaeriene

Autoritățile locale din Craiova le-au dat termen asociațiilor de proprietari din municipiu să elibereze adăposturile antiaeriene, în cazul în care în acestea erau depozitate diferite lucruri. Termenul dat de Primărie este 7 martie.

„Sunt peste 200 de adăposturi pe raza municipiului Craiova, gestionate de către Primărie. Toate sunt identificate și controlate periodic. Mai sunt și adăposturi private (societăți comerciale, blocuri de locuințe noi, etc.) ce sunt verificate de către ISU Dolj. Miercuri 2 martie, Direcția Fond Locativ și Control Asociații de Proprietari din Primăria Municipiului Craiova a notificat toate asociațiile de proprietari să elibereze adăposturile antiaeriene, în cazul în care în acestea erau depozitate diferite lucruri. Termenul pentru eliberarea lor este 7 martie 2022. La ultimul control efectuat de către Compartimentul de Situații de Urgență multe dintre acestea erau deja goale. În acest moment, cele disponibile sunt în curs de igienizare, acolo unde este cazul”, transmite Primăria Craiova.

Lista completă a adăposturilor din Dolj și datele de localizare, potrivit IGSU, poate fi consultată AICI.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Războiul dintre Rusia și Ucraina este în plină desfășurare, mii de refugiați părăsesc țara, iar teama extinderii conflictului îngrijorează foarte multă lume. În cazul unor atacuri aeriene, o parte din populația țării ar putea să se adăpostească în adăposturile de protecție civilă.

Conform Legii nr. 481 din 8 noiembrie 2004 (republicată) adăposturile de protecție civilă sunt spații special amenajate pentru protecție în situații specifice, proiectate, executate, dotate, echipate și autorizate potrivit normelor și instrucțiunilor tehnice elaborate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și aprobate de ministrul Administrației și Internelor.

foto: adevarul.ro

spot_img
spot_img

Politica