sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Șeful agenției spațiale ruse amenință occidentul cu prăbușirea Stației Spațiale Internaționale în SUA sau Europa

Directorul agenției spațiale a Rusiei (Roscosmos), Dmitry Rogozin, a scris joi seară pe Twitter, după ce liderul american Joe Biden a anunțat sancțiuni economice fără precedent împotriva Federației Ruse, că Stația Spațială Internațională, o structură de 500 de tone, s-ar putea prăbuși în SUA sau Europa dacă occidentul rupe toate legăturile cu rușii.

„Vreți să distrugeți colaborarea noastră pe Stația Spațială Internațională (ISS)? Dacă blocați colaborarea cu noi, cine va salva ISS de la o cădere necontrolată în Statele Unite sau în Europa? Mai există și opțiunea căderii unei structuri de 500 de tone în India sau China. Vreți să îi puneți și pe ei în pericol? ISS nu zboară deasupra Rusiei, deci toate riscurile sunt ale voastre. Sunteți pregătiți să vi le asumați?”, a scris Rogozin.

NASA nu a răspuns direct la remarcile lui Rogozin, dar notează că agenția spațială americană „continuă să colaboreze cu Roscosmos și cu ceilalți parteneri internaționali din Canada, Europa și Japonia pentru a menține operațiunile ISS sigure și continue”, scrie CNN.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Premierul britanic Boris Johnson a pus sub semnul întrebării în mod explicit viitorul Stației Spațiale Internaționale.

spot_img
spot_img

Politica