sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Noul accelerator liniar pentru pacienții oncologici a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență

Vești bune pentru bolnavii de cancer. Noul accelerator liniar a ajuns la Clinica de Radioterapie Oncologică. Este vorba de un aparat de ultimă generație, unul dintre cele mai performante din lume, care va mări capacitatea de tratare a pacienților oncologici din toată regiunea.

”Noul accelerator liniar al Secției de Radioterapie Oncologică a ajuns, în această dimineață. Este vorba de un aparat de ultimă generație, unul dintre cele mai performante din lume, care va mări capacitatea de tratare a pacienților oncologici din toată regiunea”, a scrie Cosmin Vasile pe pagina de Facebook.

Întreg echipamentul cântărește aproape 16 tone, de aceea a fost nevoie de două tiruri pentru a fi transportat. În următoarea perioadă, aparatul o sa fie asamblat și pregătit pentru punerea în funcțiune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”În acest timp, se vor face lucrările de reparații necesare spațiilor destinate cabinetelor medicale din clădirea Secției de Radioterapie. Fondurile necesare acestor intervenții au fost deja alocate de Consiliul Județean Dolj”, a mai spus Vasile.

100.000 de euro a alocat CJ Dolj pentru reparația clădirii, „renovarea celor trei 3 cabinete și modernizarea spațiului în care pacienții oncologici vor fi consultați și pregătiți pentru radioterapie”, spunea președintele Consiliului Județean Dolj, la începutul lunii februarie.

Politica