vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Focuri de armă, trase după un oltean

Un tânăr de de 21 de ani din Olt, care conducea cu o viteză de 117 km/h, a fost urmărit de polițiștii rutieri după ce a refuzat să oprească la semnalul acestora. Tânărul a abandonat mașina la ieșirea din localitatea Vișina, fugind pe un câmp, moment în care oamenii legii au folosit inclusiv focuri de armă, trase în plan vertical, pentru a-l soma pe șoferul fugar să oprească.

„La data de 16 februarie a.c., în jurul orei 12:00, în cadrul activităților desfășurate de polițiștii rutieri ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a fost depistat un tânăr, în vârstă de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 117 km/h, în interiorul localității Vișina, pe Drumul Național 54. Conducătorul auto nu a oprit la semnalul de oprire al polițistului și s-a procedat la urmărirea acestuia în trafic. La ieșirea din localitatea Vișina, șoferul a abandonat autoturismul și a fugit pe câmp. Polițiștii l-au somat să se oprească, după care un agent de poliție a efectuat două focuri de avertisment, în plan vertical, cu arma din dotare, ulterior reușindu-se imobilizarea acestuia”, conform IPJ Olt.

În urma verificărilor, oamenii legii au observat că tânărul nu avea permis de conducere, iar în mașină era însoțit de concubină, care ar fi fost și posesoarea autoturismului, dar și a unui permis de conducere eliberat în Belgia. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, în autoturism se afla și concubina sa, în vârstă de 30 de ani, care i-a încredințat autoturismul spre a-l conduce pe drumul public, deși aceasta deține permis de conducere eliberat de autoritățile din Belgia. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui autovehicul spre a fi condus de o persoană care nu deține permis de conducere. În continuarea cercetărilor, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore față de tânărul în vârstă de 21 de ani, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Olt”, au adăugat reprezentanții IPJ Olt.

Politica