sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Ziua Națională a Serbiei sărbătorită pe ”Podul Prieteniei”, de la Mraconia!

Ziua Republicii Serbia a fost sărbătorită pe „Podul Prieteniei”. Stefan Tomasevic, ambasadorul Republicii Serbia, împreună cu Vladan Tadic, consul general în cadrul Consulatului Timișoara, și reprezentanți ai administrației publice locale din Kladovo și Majdanpek au sărbătorit Ziua Națională a Serbiei în România, pe ”Podul Prieteniei” de la Mraconia. Din partea autorităților locale române au participat prefectul Constantin Alin ISUF, Ionică NEGRU, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, primarii comunelor Svinița și Eșelnița, iar Parlamentul României a fost reprezentat prin domnul deputat Cornel Folescu.

„Vreau să transmit comunității sârbe din Mehedinți, dar și sârbilor de peste graniță, toate gândurile de apreciere și prietenie!Cea mai importantă comunitate de sârbi din zona noastră trăiește în localitatea Svinița, pe Clisura Dunării. Sunt oameni care prin acțiunile lor, inițiate și sprijinite de domnul primar Nicolae Curici, promovează deopotrivă tradițiile pe care le-au moștenit, dar și pe cele românești, astfel că evenimentele culturale precum Festivalul Smochinelor sau Festivalul Țărilor Dunărene au dobândit poziții importante în calendarul cultural național și atrag în fiecare an, un număr generos de participanți.

De Serbia ne leagă nu numai proximinatea, ci și istoria și importante acorduri și convenții în relațiile diplomatice pe care le avem!La nivel administrativ, Județul Mehedinți are o relație de colaborare transfrontalieră cu multe localități de peste Dunăre, iar în ultimii ani, s-au derulat o serie de investiții comune importante! Dunărea ne-a unit cu Republica Serbia, nicidecum nu ne-a despărțit!La mulți ani tuturor cetățenilor sârbi!”, a scris Aladin Georgescu, Președintele Consiliului Județean Mehedinți, pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica